Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55414932    
Honlapkeszites

Újabb értékes kulturális program Nagykanizsán

Az idén elsõ alkalommal megrendezésre kerülõ Kanizsai Sörfesztivál és Fúvószenekari Találkozóról tartott sajtótájékoztatót a Kanizsa Turizmusért Egyesület. Cseresnyés Péter polgármester pedig egy, a jazzfesztivállal kapcsolatos szóbeszédet tisztázott.


– Az elmúlt egy évben jelentõs mennyiségûre szélesedett a szórakozásra lehetõséget adó rendezvények sora Nagykanizsán és a meglevõk is egyre színesebbek lettek. Egy ilyen választékbõvülést ad az I. Kanizsai Sörfesztivál és Fúvószenekari Találkozó is – kezdte a közös sajtótájékoztatót Cseresnyés Péter polgármester. Hozzátette, talán a fesztivál felhívja olyan vállalkozóknak a figyelmét, akik a sörgyártásban fantáziát látnak.
A programról részletesen az egyesület elnöke, Magyar Ferenc számolt be. Elmondta, a fesztivállal céljuk, hogy újra a sörre és annak gyártására irányítsák a figyelmet, reménykedve abban, hogy egyszer újraindul a sörgyártás városunkban. A rendezvényt elsõ alkalommal október 12-13-án tartják az Erzsébet téren. A sör és a zene ünnepére meghívták a Smile együttest, a Firkint és a Zorallt. A két nap során nyolc fúvószenekar mûködik közre, a két külföldi – lengyelországi és horvátországi – zenekar mellett nagykanizsai, letenyei, becsehelyi, zalakarosi, zalaegerszegi, szigetvári és balatonkeresztúri csapatok egyaránt közremûködnek. Több mint húsz féle sör kapható majd a téren az elsõ ünnepélyes sörcsapolást és a megnyitót követõen, így a hazai sörgyártók mellett cseh, német, belga sörök. A helyi vendéglátóknál vásárolható étkek is illenek majd a fesztivál apropójához.
Cseresnyés Péter zárásként egy, a sajtótájékoztató témájához közvetlenül nem kapcsolódó kérdésrõl szólt. Ugyanis, az elmúlt napokban, hetekben napvilágot láttak olyan hírek, hogy a nagykanizsai jazzfesztivál azért marad el, mert a várostól nem kaptak elegendõ támogatást és rászervezték az I. Kanizsai Sörfesztivál és Fúvószenekari Találkozót. A polgármester hangsúlyozta, minden a kanizsai polgárok érdeklõdésére számot tartó értékes rendezvényt a lehetõségeihez mérten támogat a város. Ezt a fesztivált is mûvészeti értéket képviselõ eseménynek tartják. Azonban az idõbeni egybeesés odafigyeléssel, egy korai szervezéssel kiküszöbölhetõ lett volna, ugyanis az I. Kanizsai Sörfesztivál és Fúvószenekari Találkozót már tavaly novemberben bejelentették. A két esemény erõsíthette volna egymást és a jazzfesztiválra is többen ellátogattak volna, hiszen nagyon fontos része Kanizsa kulturális programjának.
V.M.2012-09-27 13:15:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül