Ma 2023. 3 25.
Irén, Írisz, Lúcia napja van.
Látogatók száma : 54776978    
Honlapkeszites

Kultúrszüret Miklósfán

A kanizsai közmûvelõdési intézmények – a Kanizsa Kulturális Központ, a Honvéd Kaszinó, a VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház és a Miklósfai Mindenki Háza – hagyományteremtõ céllal, elsõ alkalommal rendezik meg szombaton délután a Kultúrszüretet, a szüret és a kultúra jegyében. A rendezvény részleteirõl Dömötörffy Sándor, a Miklósfai Közmûvelõdési és Városszépítõ Egyesület elnöke és Kámánné Szép Terézia, a Kodály igazgatója tartott sajtótájékoztatót.
A mûvelõdési intézmények kultúrcsoportjainak bemutatkozása mellett felelevenítik a régi, falusi szüreti szokásokat, és az elmaradhatatlan szüreti bált. A lovas, hintós, zenés felvonulás szombaton délután 14 órakor indul az Erzsébet térrõl Miklósfára, ahol a helyiekbõl álló énekes-táncos menet csatlakozik hozzájuk.
A Kultúrszüretet Cseresnyés Péter polgármester nyitja meg 15.30 órakor. A szórakoztató programok, bemutatók közben fõzõverseny is zajlik, az est szüreti mulatsággal zárul. Belépõdíjat nem kell fizetni, a finomabbnál finomabb ételeket bonokért lehet megkóstolni. Szeretettel várják a Mindenki Házába a város minden lakóját. Kámánné Szép Terézia az elmondottakhoz örömmel fûzte hozzá, hogy szinte egy egész napot együtt tölthetnek a kulturális intézmények munkatársai, egyúttal jobban megismerhetik Miklósfát is. Magánemberként is a város gyöngyszemének tartja a településrészt, ahol a vállalkozóktól kezdve az egyszerû emberekig nagy összetartás jellemzi ezt a lakosságot. Ugyanakkor eljött az ideje annak, hogy még szorosabbá fûzzék a kulturális intézmények, egyesületek és alapítványok az egymás közötti kapcsolatot. A rendezvény jó példa lesz erre is, érdemes tehát ellátogatni szombaton Miklósfára.
B.E.

 
2012-09-24 15:05:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül