Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55394986    
Honlapkeszites

Élénkült a zalakarosi gyógy- és élményfürdõ vendégforgalma

Az árbevételt is javítva a tervezetthez képest több vendég látogatott el az év elsõ nyolc hónapjában a zalakarosi gyógy- és élményfürdõbe, ahol emelkedett a külföldiek aránya és a korábbinál nagyobb számban érkeztek gyermekes családok is - tájékoztatta a Gránit Gyógyfürdõ Zrt. vezérigazgatója az MTI-t.


Burján Richárd arról számolt be, hogy a fürdõkomplexumba idén már több mint 400 ezren váltottak jegyet, és várhatóan az év végére túllépik a félmilliós vendégszámot. Mindezt még kiegészíti az a nagyjából 100 ezer körülire becsült, hat év alatti gyermekekbõl álló "vendégkör", akiknek nem kell belépõt fizetnie.
Az augusztus végi összesítések szerint a látogatók száma két százalékkal nõtt a tervezetthez képest, például augusztusban kiemelkedõen, 10 százalékkal emelkedett a vendégek száma. A több mint 800 millió forintos árbevétel közel 4 százalékkal nõtt ez idõ alatt.
A vezérigazgató kifejtette: éves átlagban a fürdõ vendégeinek mintegy 70 százaléka magyar, a külföldiek közül 7-7 százalék körüli az osztrák és a német vendégek aránya, a fennmaradó hányadon pedig a cseh, a szlovák, a lengyel és az orosz turisták osztoznak.
A fürdõben ma már mintegy 60 százalékos részarányt képviselnek a családos, gyermekkel érkezõ látogatók, míg a vendégek 40 százaléka gyógyulni jön. A gyermekesek felé irányuló nagyobb figyelem részeként nyitották meg júliusban a több mint 260 millió forintos beruházással készült szabadtéri gyermekélmény fürdõt, amely már a kezdetektõl sok családot vonzott.
Burján Richárd hozzátette: a zalakarosi fürdõ iránti megnövekvõ érdeklõdés nemcsak a nyári idõjárásnak, hanem az új fejlesztéseknek is köszönhetõ. A családosok jobb kiszolgálását célzó beruházások ezért jövõre is folytatódnak.

 

MTI - Kanizsa2012-09-23 07:16:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül