Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55389021    
Honlapkeszites

A Gayer Mátyás trió sikere Londonban

Mindig örömteli hír beszámolni kanizsai sikerekrõl, fõleg ha ennek nemzetközi vonatkozásai vannak. A Gayer Mátyás trió szeptember elején, háromnapos koncertturnén vett részt Londonban. Az együttes vezetõjét Gayer Mátyást kértük ossza meg a Kanizsa Hetilap olvasóival élményeit.


Hogyan jött létre ez a koncertturné és milyen helyszíneken játszottatok?

Londoni fellépésünket Pallai Péternek a BBC egykori zenei szerkesztõjének, és a dobosunk Juhász Márton családjának köszönhetjük. Ennek során felléptünk a 606 Clubban, a londoni Magyar Kulturális Intézetben, és a Jazz after dark klubban. Pallai Péternek sokat köszönhetnek a magyar jazz muzsikusok, hiszen nagyon sok magyar zenésznek szervezett fellépéseket a brit fõvárosban. Az én elsõ londoni fellépésemet is õ szervezte meg. A 606 Clubról annyit, hogy Londonban a Ronnie Scott's klub után ez a legrangosabb hely és elsõ koncertünket itt adtuk.

Kik alkották a triót, milyen repertoárt mutattatok be és milyen volt a közönség fogadtatása?

Mindegyik helyen akusztikus koncertet adtunk. Juhász Márton volt a dobosunk, aki nemrég végzett a bostoni Berklee College of Music jazz tanszakán. Farkas Norbi bõgõzött, akivel együtt indultunk Cserfõn és Grazban is egy egyetemre járunk. A mûsorunk egy-pár számtól eltekintve ugyanaz volt mindhárom helyen. Jazz standardeket és saját számokat játszottunk. Úgy éreztük, hogy a közönségnek is tetszett, amit játszottunk. Jól fogadták Norbi Walz for Dexter Gordon, és az én két szerzeményemet a Louisa, valamint a Fire in Summer-t is. E koncert után megkeresett bennünket egy francia jazz klub vezetõje, hogy szívesen meghívna bennünket egy párizsi fellépésre.

Itt érkeztünk el a közeljövõ terveihez. Mi vár rátok még ebben az évben?

Norbi és én folytatjuk Grazban a zenei tanulmányainkat, de közben több fellépésünk is lesz. Hamarosan egyhetes jazz-táborba megyünk Svájcba, ahol rangos amerikai tanárok tartanak kurzusokat. Azután Freiburgban lesz egy fellépésünk. Körvonalazódik egy szigetországi turné, London, Edinburgh és Dublin helyszínekkel. A tervek szerint fellépünk a Nagykanizsáról Elszármazottak Találkozóján is. Emellett Grazban és Budapesten is fellépünk klubokban. Reményeim szerint egy CD felvételt is sikerül tetõ alá hozni. Ezek a tervek, aztán meglátjuk, mi jön össze.

H.Gy.2012-09-16 18:33:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül