Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319496    
Honlapkeszites

Átadták a Müller drogérialánc letenyei logisztikai központját

Átadták a Müller drogérialánc magyarországi, horvátországi és szlovéniai üzleteit kiszolgáló, mintegy 10 millió eurós (2,8 milliárd forint) beruházással felépített nemzetközi logisztikai központját vasárnap a Zala megyei Letenyén.

Völner Pál, a Nemzetgazdasági Minisztérium infrastruktúráért felelõs államtitkára az avatáson úgy fogalmazott: a beruházás azt igazolja, hogy az európai gazdasági térséghez való tartozás nagy elõnyöket rejt magában. Ami pedig Letenyének hosszú évtizedekig hátrány volt, hogy a szlovén-horvát-magyar hármashatár mellett fekszik, az most éppen elõnyévé vált.
Az államtitkár arra is kitért, hogy a kormány programja kiemelt figyelmet fordít az új munkahelyek és a versenyképes gazdaság megteremtésére, ez a beruházás pedig kiválóan illeszkedik ebbe az elképzelésbe. Hozzátette, hogy a térség szempontjából kiemelkedõ jelentõségû fejlesztést a kormányzat is támogatta a gazdasági operatív program keretébõl.
Erwin Müller, a 3,6 milliárd eurós éves árbevételû németországi cégcsoport tulajdonosa és ügyvezetõje közölte: a 18 ezer négyzetméteres logisztikai központban két mûszakban több mint 300 embert foglalkoztatnak.

 


A karácsonyi szezon elõkészítése idején ideiglenesen hárommûszakos munkarendet vezetnek be, és ekkor több mint 400 embert alkalmaznak majd a magyarországi, szlovéniai és horvátországi üzleteket ellátó raktárbázison.
A cégtulajdonos a mindössze hét hónap alatt, közvetlenül az M7-es autópálya és a magyar-horvát határátkelõ melletti területen felépült elosztó központról elmondta: tervei szerint a jelenlegi raktárterületet 23 ezer négyzetméterre bõvítik, a most 13 ezer árucikkes feldolgozási kapacitást pedig a háromszorosára növelik. Mintegy 50 fõs létszámbõvítést tesz lehetõvé az, hogy az idén 10 százalékos bevételnövekedéssel számol a cégcsoport, de a most még Budapesten mûködõ magyarországi központ tevékenységének és így alkalmazottainak egy részét szintén Letenyére helyezik át.
Halmi Béla (Fidesz-KDNP), Letenye polgármestere arról beszélt, hogy négyéves elõkészület után nyithatták meg a Müller nemzetközi logisztikai bázisát. A beruházás egyben azt is jelenti, hogy a drogérialánc negyedik európai logisztikai központja révén 23 év után avathatnak újabb nagyüzemet a városban.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség korábbi közlése szerint a Müller Drogéria Magyarország Bt. logisztikai központjának felépítése az Európai Regionális Fejlesztési Alapból jutott támogatáshoz. A cég tevékenységének fejlesztésére, új raktárcsarnok építésére, eszközbeszerzésre és munkahelyteremtésre 458 millió forintos összeget nyert.
A társaság sajtóanyaga szerint az 1953-ban alapított Müller cégcsoport 2007 óta van jelen Magyarországon, ahol most 34 üzlettel rendelkezik. Németországban 481, Ausztriában 53, Svájcban 43, Horvátországban 16, Szlovéniában 14, Spanyolországban pedig 9 üzletet mûködtet, a hét európai országban összesen mintegy 27 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

 

MTI - Kanizsa2012-09-16 15:14:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül