Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314754    
Honlapkeszites

Felelõsségbiztosítás nélkül?

A FIDESZ helyi csoportjának önkormányzati képviselõje, Szõlõsi Márta és elnökségi tagja, Fertig István sajtótájékoztatón számolt be a kórház egy korábbi, állítólag felelõsségbiztosítás nélküli idõszakának 30 millió forintos káráról, mely egy kártérítési per kapcsán került terítékre.

2001-ben egy állampolgár kártérítési pert indított az egészségügyi intézmény ellen, melyet 2007. õszén meg is nyert. Az ítélet szerint a Kanizsai Dorottya Kórháznak 30 millió forintot kellett kifizetnie, melyet azóta meg is tett. Ahogy a Fidesz helyi elöljárói fogalmaztak, az intézménynek nem volt (az eset idején) kötelezõ felelõsségbiztosítása, holott az a mûködésének feltétele.


Magyarországon ugyanis minden egyes kórház csak akkor végezheti gyógyító tevékenységét, ha rendelkezik az ÁNTSZ által kiadott mûködési engedéllyel, aminek elõfeltétele a biztosítás. Mint azt Szõlõsi Márta megfogalmazta, a szocialista képviselõcsoport korábbi tagjai által vezetett intézménynek nem volt felelõsségbiztosítása, s ezért a kórháznak saját zsebbõl, a betegektõl elvéve kellett kifizetnie a több tízmilliós összeget.

Amint a továbbiakban fogalmazott az önkormányzati képviselõ, a Fidesz arra kéri a szocialista képviselõtársakat, hogy válaszoljanak õszintén azokra a kérdésekre, melyek azt firtatják, miért nem kötötték meg a biztosítást, ki a felelõs annak hiányáért, illetve ki fogja visszaadni a gyógyulni vágyóktól elvett 30 millió forintot?

P.L.2008-05-06 11:12:36


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül