Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320310    
Honlapkeszites

Várják már az õszi nyitányt a DK-nál

Baracskai József, a Demokratikus Koalíció országgyûlési képviselõje sajtótájékoztató keretében véleményezte az aktuális országos és zalai politikai kérdéseket Kiskanizsán, mielõtt a fórumára érkezõket is ismertette volna pártja jövõre vonatkozó elképzeléseivel.

A húsz-huszonöt fõnyire tehetõ érdeklõdõnek Baracskai elmondta, a helyszínválasztás sem volt véletlen, hiszen Fejtõ Ferenc szülõvárosában adottak a szociáldemokrata gyökerek, s a város amúgy is erõs liberális gondolkodással bír. Az eltelt évek politikáját alapul véve elmondta, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt kapott meg több tízmilliárdos projekteket, beruházásokat a dél-zalai település, gondolván itt a csatorna-, illetve a fõtérberuházásokra.


 Gyurcsányék kormánya elismert volt Európában, míg Orbán Viktor szabadságharcában egyedül maradt. Kíváncsian várják a DK-nál például azt is, hogy az IMF-tárgyalások hogyan folytatódnak az õsszel, s ne az legyen a végük, mint az elszámoltatásoknak, melyek sorra kudarcot vallottak.
Az ország amúgy is csak csúszik lefelé - fogalmazott Baracskai, hétfõtõl azonban miként az országgyûlés, úgy a Demokratikus Koalíció is belekezd a munkába, melynek nyitóprogramjára Budapesten kerül sor, majd következnek a megyék és a vidéki városok.
Fejtõ gondolataival élve Baracskai szerint az országban igenis legyen meg a kételkedés szabadsága és azon lesznek, hogy az Orbán-rezsim érjen véget mihamarabb.2012-09-05 14:13:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül