Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54766090    
Honlapkeszites

Vasútmodellezõ és vasúttörténeti kiállítás a VOKE-ban

A Kulturális Örökség Napjai 2012, valamint a Kultúrházak éjjel-nappal 2012 programsorozatba illeszkedve kerül megrendezésre a Megy a gõzös Kanizsára Vasútmodellezõ és Vasúttörténeti Kiállítás szeptember 14-16-ig a VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Házban.


– Egy nagy álmunk valósul meg. Az elmúlt tíz évben Nagykanizsa közelében nem volt ilyen jellegû rendezvény, így remélem, sokan ellátogatnak a vasútmodell és vasúttörténeti kiállításunkra – mondta Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház igazgatója. A tárlat a Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház, a Baross Gábor Vasútmodellezõ és Vasútbarát Klub, valamint a tapolcai VOKE Batsányi János Mûvelõdési és Oktatási Központ Vasútmodellezõ Kör közös kiállítása lesz.
– Nagykanizsa nagy vasutas múlttal rendelkezik, így nagy kihívás számunkra ez a rendezvény – kezdte Letenyei István, a Baross Gábor Vasútmodellezõ és Vasútbarát Klub klubvezetõ helyettese. Hozzátette, a kiállítás anyagát gyûjteményeikbõl állították össze, így többek között fotókat, vonatokat, képeslapgyûjteményt és vasúti pályával kapcsolatos tablókat, jegyeket, bélyegzõket és egyenruhákat láthatnak az érdeklõdõk. Ezeken kívül felállítanak egy körülbelül 50 méter hosszúságú modulrendszerû terepasztalt, melyen hat-hét vonat közlekedik majd egyszerre. Ezek magyar jellegû szerelvények, melyek közt van olyan is, amelyet a klub tagjai gyártottak vagy alakítottak át. A terepasztalon a jánosházai és a sárszentmihályi állomás, völgyhidak, valamint Veszprém megyei épületek láthatóak.
Minimális árú belépõjegy (felnõtt: 600.-Ft, gyermek és nyugdíjas: 300.-Ft, diák: 400.-Ft) lesz, azonban a fogyatékkal élõk ingyen látogathatják a rendezvényt.
V.M.2012-09-04 13:56:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül