Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55396375    
Honlapkeszites

Egyre nõ azon települések száma, ahol közzéteszik az adósok listáját: most Vanyarcon tették

Közzétették az adósok névsorát a Nógrád megyei Vanyarcon, a listán azok szerepelnek, akiknek magánszemélyként ezer, vállalkozásként pedig 10 ezer forint feletti tartozásuk van - közölte a település független polgármestere hétfõn az MTI-vel.


Hrncsjár Mihályné az egy hónapja érvényes önkormányzati határozatról azt mondta, azért hozták meg, mert az adósok 6,5 millió forintos tartozást halmoztak fel.
Hozzátette: az adósok nevének közzétételérõl jogszabályi felhatalmazás alapján döntött az önkormányzat, a több mint 150-es névsort a polgármesteri hivatal elõtt lévõ hirdetõtáblára helyezték ki.
A nyilvánosságtól azt remélik, hogy megmozdulnak az adósok, a cél nem a megszégyenítés - mondta a faluvezetõ.
Az 1300 lakosú település polgármestere azt is közölte: többször küldtek már felszólításokat az érintetteknek, a határozat életbelépése elõtt pedig személyesen is megkeresték õket, és a részletfizetésrõl is egyeztettek, de ez sem vezetett eredményre. A magánszemélyek között van, aki egy-két ezer, míg a vállalkozók több százezer forinttal is tartoznak az önkormányzatnak.
Az egy hónap tapasztalatairól a polgármester azt mondta, volt, aki már fizetett, így cserélni kellett a listát. Arra a kérdésre, hogy mennyivel csökkent a tartozás, azt felelte: "nem túl sokkal".

 

MTI - Kanizsa


 2012-09-03 16:54:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül