Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55387863    
Honlapkeszites

Vándorlásaink ecsettel

G. Szabó Pálma és Göcsey József Vándorlásaink ecsettel címû kiállítását Lengyák István pedagógus nyitotta meg április 30-án, szerdán 10 óra 30 perckor.

Röviden bemutatta a mûvészeket a jelenlévõknek: G. Szabó Márta nevében a ’G.’ férje vezetéknevének, a Göcseynek a rövidítése. Mûvészcsaládból származik, édesanyja a portré-, tájkép- és oltárfestõ Gémes Éva. Szabó Pálma 1982-ben a Képzõmûvészeti Egyetemen szerzett diplomát mint reklám-grafikus és kiállítás-rendezõ. Tagja a Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületének és a Magyar Képzõmûvészek Szövetsége Renneé Mûvészeti Társaságának. Alkotásaira a színek és vonalak erõteljessége, a fény-árnyék hatások erõs kontrasztja, a modellek gondolatébresztõ mozdulat-világa, érzelemgazdag arcjátéka, és a táj romantikus felfogása jellemzõ. Számtalan kiállítása volt Magyarországon és külföldön egyaránt.


Göcsey József, a férj és alkotótárs 1981-83 között készítette el Vajda János orvos-professzor ”Az emberi test” címû anatómiai atlaszának illusztrációit. 1986-ban – Gerzson Pál tanítványaként – kitüntetéssel végzett a Magyar Képzõmûvészeti Egyetem festõ szakán. Azóta tagja a Magyar Alkotómûvészek, a Magyar Grafikusmûvészek Országos Szövetségének és a Magyar Festõk Társaságának is. Tájképeiben, csendéleteiben mesteri módon alkalmazza a fények és árnyékok, a hideg és meleg színek kontrasztjait.
Amíg Göcsey József a realistább, addig G. Szabó Pálma a valóság és a fantázia ötvözetét adja. Képeiben ott van a képzelet szülötte többlet. Ahogy nézzük a két mûvész képeit, felfedezzük a kettõségben az egységet, ami átsugárzik a képeken, a hitet és szeretetet a magyar nép szép tájai iránt.

Steyer Edina2008-05-05 09:55:25


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül