Ma 2023. 3 25.
Irén, Írisz, Lúcia napja van.
Látogatók száma : 54776951    
Honlapkeszites

A tavalyihoz hasonló sikereket várnak

Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál a Széchenyi és Eötvös téren, melynek programját a Kanizsai Kulturális Központ és a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület képviselõi ismertették.


– Nagyon színes és változatos programot sikerült összeállítanunk, ha az idõjárás is a kegyeibe fogad bennünket, akkor a tavalyi látogatottságot is felülmúlhatjuk – mondta Farkas Tibor, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója. A fesztivál célja a jellegzetes zalai népi ételek megismertetése, a helyi kulturális hagyományok ápolása, valamint a zalai borok, a borfogyasztás kultúrájának a népszerûsítése. A tradíció ápolása mellett a fiatalok felé is fordulnak, próbálják õket is megszólítani, így a The Carbonfools-al, a Kávészünet zenekarral és Majka és Curtis koncertjével. A pénteki mûsorban szerepel a gasztro-folk zenét játszó Borra-való zenekar és a Mystery Gang lemezbemutató koncertje. Az utcabáli muzsikát a Crossroads szolgáltatja. Szombaton népdalkörök, népzenei koncertek és fõzõverseny várható. A zsûri elnöke Várhelyi Miklós Venesz-díjas és aranysapkás mesterszakács lesz.
– Az elmúlt évhez képest több kísérõ programot szerveztünk a gyermekeknek. Egy kisszínpad kerül kialakításra az Erzsébet téren, továbbá lesz táncház, pónilovaglás, játszóház és légvár – mondta Gelencsér Edit mûvelõdésszervezõ. A baseball játékosok nem tudnak részt venni a rendezvényen, de még így is lesz íjászbemutató, bringa verseny és kiállítás. A Dödölle Kuckóban megismerkedhetnek a dödölle készítésének folyamatával, és a szakácsoknak kérdéseket tehetnek fel.
– Nyolc éve dolgozunk együtt a Kanizsai Kulturális Központtal, egy szív és lelek csapat van a fesztivál mögött – hangsúlyozta Prikryl József, a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület elnöke. A fesztivál honlapján, dödölle-fesztival.hun további információk találhatóak, valamint tájékozódhatnak az érdeklõdõk az aktualitásokról és az útelterelésekrõl is.
V.M.

Részletes program ide kattintva olvasható.2012-08-31 12:29:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül