Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55338216    
Honlapkeszites

Kiút a hátrányos helyzetbõl - felzárkóztatási program Zalában

Az Elsõ Magyar-Dán Termelõ Iskola Alapítvány és konzorciumi partnerei a Kiút a hátrányos helyzetbõl címû pályázaton mintegy 183 millió forint uniós támogatást nyertek el a többszörösen hátrányos helyzetû munkanélküliek felzárkóztatására és a munka világába történõ visszavezetésére a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) pályázatán.


A projektindító konferenciát a termelõiskola és a konzorciumi partnerek - a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás, a Zalaegerszegi Kistérségért Fejlesztési és a Foglakoztatási Nonprofit Kft. -tegnap tartották Zalaegerszegen.
Molnár Máté programigazgató elmondta: a programba 150 hátrányos helyzetû embert vontak be. A kiválasztási periódus után augusztusban 52 fõvel megkezdõdtek az OKJ képzések kõmûves, szerkezetlakatos és szociális ápoló szakon. Az egyéves képzésben résztvevõk korábban havonta 22.800 forint foglalkoztatást helyettesítõ támogatásban részesültek, most viszont a képzés idõtartama alatt havi 60 ezer forint támogatást kapnak.
Molnár Máté szólt arról is, hogy mindazokat, akik nem kerülhettek be a képzésbe, az elsõdleges munkaerõpiacon próbálják meg elhelyezni. A programba bevont emberek többsége olyan hátrányokkal bír, amelyek megváltoztatására, mérséklésére esetleg megszüntetésére a projektben közremûködõ partnerek és szakemberek összehangolt munkájára van szükség. A termelõiskola közel 20 éves mûködése alatt kialakultak és folyamatosan bõvültek az ezt szolgáló tevékenység eszközei és munkamódszerei; a képzés egészét végigkísérõ felzárkóztatás, a folyamatos pszicho-szociális és mentális támogatás, a napi szociális gondok segítése - sorolta a programigazgató.
Hozzátette, teljesítményfüggõ ösztöndíjrendszert dolgoztak ki, ugyanakkor a szakembereknek arra is figyelnek, hogy a képzésben résztvevõknek az iskolában kell megtanulniuk a tananyagot, mivel erre az otthoni körülményeik között nincs lehetõségük. A képzés során az egyik legfontosabb cél, hogy valamennyi hallgató szerezze meg az eladható szaktudást, a piacképes szakmai végzettséget - összegezte Molnár Máté.

 

MTI - Kanizsa2012-08-30 13:46:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül