Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55339045    
Honlapkeszites

A balatoni strandok idén is jó minõsítést kaptak a fürdõzõktõl

A fürdõzõk idén is átlagosan jó minõsítést adtak a balatoni strandok szolgáltatásaira, értékelve a zöldterületek fejlesztését, a bõvülõ sportolási és játéklehetõségeket, a tisztább illemhelyeket, ugyanakkor rontva a vizek állapotára és úszási lehetõségekre adott osztályzatokat, és továbbra is leginkább a parkolási lehetõségeket kifogásolva.


A balatoni strandokat bemutató balatontipp.hu idei szezonban végzett felmérésének eredményérõl Gyõrffy Árpád szerkesztõ számolt be pénteken az MTI-nek.
A portál negyedik alkalommal szervezte meg strandértékelõ akcióját, amelybe az idén 2566, a többszöri voksolás megakadályozása érdekében saját adatait is megadó személy kapcsolódott be. A honlap mûködtetõi csak azoknak a strandoknak az eredményét hozzák nyilvánosságra, amelyeket minimum 35-en minõsítettek. Ennek a kritériumnak 29 strand felelt meg.
A szavazóknak az iskolai értékelésnek megfelelõen kellett osztályozniuk a szolgáltatásokat tíz témakörben, köztük a víz, a part, a strand és az illemhelyek állapotát, a parkolási lehetõségeket vagy a vendéglátás színvonalát.
A minõsítés alapján a strandok mindegyike elérte a 4-es osztályzatot, de a szolgáltatások esetében jelentõs különbségek mutatkoztak. A legnegatívabban, a korábbi évekhez hasonlóan , a parkolási lehetõséget értékelték a vendégek. Az alacsony vízszint és egyes strandok iszaposodása miatt több strandnál is romlottak a víz állapotára és az úszási lehetõségekre adott osztályzatok. A strandolók továbbra is nagyon pozitívan értékelték a strandok zöldterületeinek gondozásában, az illemhelyek tisztántartásában, a gyermekeknek és felnõtteknek biztosított játék-, illetve sportolási lehetõségek bõvítésében mutatott üzemeltetõi erõfeszítéseket.
Az értékelt strandok összesített átlagjegye 4,33 lett, ami kevéssel elmarad a tavalyi 4,4-es eredménytõl. A legjobb eredménnyel, 4,66-os átlagosztályzattal az balatonfüredi Kisfaludy strand végzett, amely a tavalyi 6. helyrõl került az élre. A korábban kétszer is elsõ helyen végzõ gyenesdiási Diási Játékstrand az idén második lett 4,63-os átlaggal, a harmadik helyet pedig a tavaly második helyezett, az alsóörsi községi strand nyerte el 4,61-es eredménnyel.
A tíz legjobb stand között található még a balatongyöröki községi (4,53), a balatonlellei Napfény (4,48), a csopaki községi (4,45), a szigligeti községi (4,45), a vonyarcvashegyi Lidó (4,43), a balatonszárszói Központi (4,42) és a balatonfüredi Esterházy strand (4,37).
A tíz legjobb minõsítés elnyerõ fürdõhely a szárszói szabad strandot kivéve mind fizetõs.

 

MTI - Kanizsa2012-08-18 08:27:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül