Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353272    
Honlapkeszites

Szembesítené a kormányzatot a számokkal

Göndör István (MSZP) országgyûlési képviselõ tartott sajtótájékoztatót „Kéz a kézben visszamutogatás és átverés” téma meghatározással.


A politikus szerint Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a foglalkoztatás és a költségvetés terén sorra követi el a hibákat, s ennek elkendõzésére a jelenlegi kormányzat még mindig a „nyolcévezéssel”, no meg hamis állításokkal válaszol.
Állítása és számításai szerint meg kell nézni, hogy milyen fizetésekkel rendelkezõk jártak jól a legutóbbi választásokkal és kik lettek annak vesztesei.
Elhangzott, mindezek mellett hamis állítások tucatjaival lehetne szembesíteni az ország jelenlegi irányítóit. Ki beszél ma már a munkahelyteremtés apropóján egymillió új állásról, mivel ma már a jelenlegi állapotok megõrzésének is örülnének. Elmondása szerint az olyan nagyberuházásokat, mint amilyen a Mercedes-é például, még az elõzõ kormány ideje alatt indítottak el. Hol a fejlõdés, ha ma a foglalkoztatottak terén olyan létszámot szeretnének elérni, mint amekkora volt 2002-2007 között (akkor Göndör álláspontja szerint 3,9 millió volt a dolgozók létszáma közmunkások nélkül).
Az eladósodás lett az eredménye az IMF „elkergetésének”, és azóta datálható például az euró-forint árfolyam elszabadulása. Ha nincs az a fajta politika, most a Fidesz részérõl nem lehetne melldöngetve azt hirdetni, hogy megállapodhatnak a nemzetközi szervezettel. Az a kitétel, mely szerint, aki többet dolgozik, az több pénzhez is jut éppen a minimálbéresekre nem lehet igaz. A különbözõ, cégekre kivetett adókat végül ki fogja megfizetni, kérdezte Göndör István.
Más területekre evezve, a nagy hévvel meghirdetett elszámoltatás során miért nem születnek az ügyészi és bírósági szakaszban konkrét eredmények, s hová lett az olcsóbb állam szlogenje, amikor például az államtitkárok száma csak tovább emelkedett?
A képviselõ még külön kitért a kötelezõ kamarai regisztrációs díj kiszabására, a tandíjak ügyére és az úgymond kamu költségvetésre is, s ígérete szerint az elkövetkezendõ idõszakra bõségesen jut(ott) még téma, melyet alaposan kivesézne…
 2012-08-10 16:47:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül