Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357520    
Honlapkeszites

Királyi ugrás

Az aranyat is megelõzve, kettõt ugrott elõre országos minõsítésen a Királyi Kórus.

A Zalai Mûvészeti Fesztivál keretén belül, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA) által szervezett országos minõsítõ hangversenynek adott otthont 2008. április 27-én Szepetneken a Királyi Pál ÁMK. A rendezvényt Sóstainé Márfi Ibolya igazgató nyitotta meg. A fesztiválon neves zsûrik elnököltek. A zsûri elnöke a KÓTA fõtitkára, a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszttel és a Wlassics Gyula díjjal kitüntetett Vadász Ágnes volt. A zsûri tagjai Nógrádi László Liszt-díjas karnagy, a Pedagóguskórusok Országos Tanácsának elnöke, és Guera Gusztáv, a zalaegerszegi zeneiskola volt igazgatója voltak.


A tizenöt fellépõ kórusok közül többen léptek egy-egy minõsítéssel feljebb, illetve tartották meg eddigi eredményeiket. A versenyen egy bronz, és öt ezüst minõsítés született. Arany minõsítésben részesültek a letenyei Vox Variates Kórus, az Orchidea Kamarakórus Gellénházáról, a karmacsi Amabilis Kamarakórus, a zalaapáti Acapella Kórus, az alsópáhoki Allegrezza Kamarakórus, és az újudvari Bárdos Lajos Kamarakórus.

Az est meglepetése a Királyi Kórus eredménye volt, hiszen az eddig elért ezüstminõsítések után mindenki egy arany minõsítést várt el a kórustól, de a szepetneki hölgyek még egy ugrással is túlszárnyalták az elvárást. Fesztiválkórusi címmel gyarapodott megyénk elismerései a szepetneki Királyi Kórus által. Az országos minõsítésen az arany minõsítést és a kiemelt arany minõsítést átugorva, a fesztivál kórus fokozatot nyerte a Királyi Kórus, Kollonay Krisztina karnagy vezetésével.

A zsûri elnöke Vadász Ágnes bemutatta a 0-100 pontig terjedõ országos pontozási rendszert, melyben a 81-100 pontig terjedõ rész az arany minõsítést alapja. Kiemelte a szepetnekiek teljesítményét, mellyel a pontokat túllépve az azon felül lévõ fesztivál kategóriát jelentette számukra. A rendezvényt Grabant János polgármester Úr elismerõ szavai zárták.

Királyi Kórus
Kollonay Krisztina karnagy2008-04-28 14:58:45


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül