Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55416822    
Honlapkeszites

Bõr Viktória a 187. Anna-bál szépe (frissítve)

Bõr Viktória, balatonfüredi elsõ bálozó lett a szombaton tartott 187. Anna-bál szépe, a Kiss Ernõ díjat posztumusz Bujor István színmûvész kapta - tájékoztatta az MTI-t Szabó Lajos, a balatonfüredi polgármesteri hivatal mûvelõdési-oktatási-idegenforgalmi osztályának vezetõje.


Bõr Viktória a Herendi Porcelán Manufaktúra Zrt. Viktória-mintás vázáját kapta ajándékba. Ivo Dujmic, a bál díszvendégeként szereplõ Opatija polgármestere egyhetes vendégségbe hívta meg a bálkirálynõt, aki ezen idõ alatt részt vehet az Opatijában Béccsel közösen megrendezendõ bálon.
Az elsõ udvarhölgy a budapesti Antal Dóra, a második a veszprémi Albert Zsuzsanna lett. Az elsõ hölgy Rotschild-, a második Apponyi-mintás vázát kapott.
Az idei Kiss Ernõ-díjat posztumusz Bujtor István színmûvész kapta, a díjat özvegye, Bujtor Judit vette át.

Képünkön Bõr Viktória, a 187. Anna-bál szépe, valamint jobbján Antal Dóra, az elsõ és Albert Zsuzsanna, a második udvarhölgy balról a balatonfüredi Anna Grand Hotelben. MTI Fotó: Nagy Lajos

A természettudományokért rajong Bõr Viktória, a 187. Anna-bál szépe

A természettudományokért rajong és pályáját is ebbe az irányba tervezi - mondta az MTI-nek Bõr Viktória, a 187. Anna-bál szépe vasárnap Balatonfüreden.


A Lóczy Lajos Gimnázium 12. évfolyamos, 18 esztendõs diákja a hagyományokhoz híven Balatonfüred vendégeként jelent meg az idei bálon, több más elsõbálozóval együtt.
Bõr Viktória az MTI-nek elárulta: a természettudományos tárgyakat szereti, és ezen az úton akar tovább haladni, így idén matematika-informatika emelt fakultációt kezd a gimnáziumban.
Hozzátette: a dédnagymamától fogva családi hagyomány náluk, hogy a család összes nõi tagja eljön 18 éves korában az Anna-bálra; nagyszülei részt vettek 1963-ban az elsõ, televízió által is közvetített bálon.
"Nagyon meglepõdtem, még arra sem számítottam, hogy a 15 legszebbnek választott nõ közé kerülök és még most sem hiszem el, hogy itt állhatok a bál szépeként" - mondta a bálkirálynõ, aki ezen a nyáron egy balatonfüredi cukrászdában dolgozva tölti szabadideje nagy részét, máskor azonban szívesen lovagol vagy strandol a barátaival.
Bõr Viktóriát szülei kísérték el a bálba, sikeréért három testvére is szurkolt.
Az elsõ udvarhölgy a budapesti 18 éves Antal Dóra lett, aki a Xántus János idegenforgalmi középiskola negyedéves tanulója és elõször vett részt az Anna-bálon. "Nagymamám és a családom álma volt, hogy egyszer eljöjjünk a füredi Anna-bálba és ez idén sikerült is. Plusz ajándék, hogy a három legszebb lány közé bekerültem " - fogalmazott.
A második udvarhölgy, a 20 éves veszprémi Albert Zsuzsanna a Budapesti Gazdasági Fõiskolán tanul, szeptemberben kezdi meg második évét. Elsõbálozóként édesapjával érkezett az Anna-bálba, az õ kívánsága volt, hogy elvihesse lányát a rendezvényre - mesélte az MTI-nek az udvarhölgy.
Az Anna-bál szépei a hagyományokhoz híven vasárnap délelõtt kikocsikáztak a városba.

 

MTI - Kanizsa2012-07-29 07:40:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül