Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54766402    
Honlapkeszites

Balatonszárszói "Gasztro hétvégék"

Összefogtak a vendéglátósok Balatonszászón, és "Gasztro hétvégék" keretében kínálnak egységesen és kedvezõ áron különbözõ specialitásokat mától három hétvégén át mindig mást, a kezdeményezésbõl siker estén hagyományt kívánnak teremteni.


Balatonszárszó hat legnagyobb vendéglátósa vállalta, hogy ezen a hétvégén a település által rendezett "Testvérvárosok találkozója néptánc gálához" csatlakozva erdélyi vagy lengyel nemzetiségi ételt szerepeltet a napi ajánlatában - mondta el Kertész Rezsõ a Balatonszárszó turizmusáért létrehozott közhasznú alapítvány vezetõségi tagja pénteken az MTI-nek.
A következõ szombat-vasárnap a halétkeké lesz, majd augusztus 18-20 között magyaros ételeket, lesz ahol somogyi specialitásokat szerepeltetnek étlapokon. A kínálatot mindenhol kiegészítik egy, vagy többfajta dél-balatoni borral.
Ezen a hétvégén a hat szárszói vendéglõ étlapjain egyebek közt székely leves, erdélyi fatányéros, lengyel burgonyaleves, zakuszka, erdélyi miccs, tejfölös-csomboros székelykáposzta, cékla-csorba leves, öreghegyi csõszpecsenye, marhapörkölt puliszkával és kolozsvári töltött káposzta is szerepel.
Az összefogás résztvevõi az elsõ három gasztro hétvége fogadtatását kiértékelve döntenek majd arról, hogy jövõre hagyomány válik-e a kezdeményezésbõl, a fõszezon valamennyi hétvégéjén tematikus, speciális ételkínálattal csábítva a turistákat Balatonszárszóra.

 

MTI - Kanizsa

 2012-07-28 10:37:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül