Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55399221    
Honlapkeszites

A szocialisták és a sajtó szabadsága - Balhé a Népszava körül

Az Országos Sajtószolgálaton keresztül az MSZP frakcióvezetõ-helyettese Lukács Zoltán közleményt adott ki mondván a Népszavának vissza kellett volna utasítani a Közgép Zrt. hirdetését. A Mi köze a Népszavának a Közgéphez?! címû írást, amely megrökönyödést váltott ki a baloldalon szószerint adjuk közre. Az esetet a hozzájuk közel álló újságírók nem is hagyták szó nélkül.


„Az MSZP értetlenül fogadta, hogy a szociáldemokrata értékeket eddig következetesen
közvetítõ Népszavában megjelent a Fidesz-közeli Közgép hirdetése. Pláne azután, hogy a lap számos alkalommal – és teljes joggal – kritizálta a Fidesz és a gazdasági holdudvarához tartozó oligarchák nemzetellenes tevékenységét.

A Népszava azon döntése, amely szerint a Közgéppel való bárminemû kapcsolat fenntartása egy baloldali szellemiségû sajtóorgánum számára ma Magyarországon megengedhetõ, felháborító és megmagyarázhatatlan. Egy magát szociáldemokratának valló lap semmiképp sem vállalhat közösséget fideszes oligarchák cégeivel.
Az MSZP elhatárolódik attól, hogy a Népszava teret engedett a Közgép hirdetésének. Felszólítjuk a lap vezetõségét, hogy azonnal szüntessen be minden gazdasági és egyéb együttmûködést az említett érdekcsoportokkal!
Ellenkezõ esetben törölje fejlécérõl a szociáldemokrata jelzõt, mert érdemtelen annak használatára.”

Németh Péter a Népszava fõszerkesztõje (ide kattintva) így ír az esetrõl:

„Tudom, jól tudom, hogy az sem normális, ahogy a Közgép gyarapodik, nyeri el sorra a különbözõ pályázatokat. Ezt a Népszava sokszor megírta és folyamatosan meg is írja. Ennek ellenére - láss csodát - most a Népszavában költött el egy kis pénzt a Fidesz-kormány favoritja.”
 

A Varánusz Blog szerzõje pedig (ide kattintva) így látja az esetet:

"Mert elsõre mi jut errõl eszébe az embernek? A Népszava médiamunkásai ne fogadják el a szabályos hirdetést és a vele járó pénzt a Közgéptõl, de a megújulás jegyében Puch helyett hozott pártpénztárnok Velez úr és családja bizniszelhet együtt zavartalanul a Simicska érdekkörben közös tulajdonú cégekkel, nem féloldalas hirdetésnyi mértékben? Mondjátok csak srácok: ha a Népszava ezért nem szociáldemokrata, akkor az MSZP nem szocialista?" 

OS - Kanizsa2012-07-26 11:11:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül