Ma 2023. 9 24.
Gellért, Gerda, Mercédesz napja van.
Látogatók száma : 55976453    
Honlapkeszites

Balatonboglári és szekszárdi lett a dél-dunántúli régió bora

A Podmaniczky pincészet 2011-es évjáratú balatonboglári rajnai rizlingjét és a Wekler pince 2008-as cabernet franc borát választották a dél-dunántúli régió legjobb borainak tegnap.


Szabó Géza, a Baranya Megyei Falusi Turizmus Szövetség elnöke az MTI érdeklõdésére elmondta: a szövetség és a Pécs-mecseki Borút Közhasznú Egyesület ötödik alkalommal tartotta meg a régió bora választást.
A megmérettetés célja, hogy a Baranya, Somogy és Tolna megye alkotta térség öt borvidékén elõállított sok jó minõségû nedû közül egy-egy kiváló, de mérsékelt - fehér borok esetében 1500, a vöröseknél 2500 forint alatti - áron kapható terméket ajánljon a térségbe látogató turisták figyelmébe.
A borászok idén huszonöt borral pályáztak a cím elnyerésére, a mintákat turisztikai szakemberekbõl, üzletemberekbõl, valamint újságírókból álló zsûri értékelte. "A bírálókat lenyûgözte a vörösborok minõsége, egyes fehérborokból ugyanakkor hiányolták a frissességet, a gyümölcsösséget" - jegyezte meg Szabó Géza.
Rámutatott arra, hogy a két legjobb bor, azaz a kõröshegyi központú Podmaniczky pincészet rajnai rizlingje és a Mecseknádasdon található Wekler pince cabernet franc bora méltónak bizonyult arra, hogy jövõre a régió turizmusának "imázsbora" legyen.

 

MTI - Kanizsa2012-07-26 08:29:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül