Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51046189    
Honlapkeszites

Cserfõ: JazzLand Open

Tegnap este óta újra jazztõl hangos a Cserfõi hegy. Elkezdõdött ugyanis a XVII. JazzLand Cserfõ háromnapos jazzfesztivál. Lássuk hát az elsõ napról szóló összefoglalót.

A kiadott programtól eltérõen elsõként a Cserfõ Quartet lépet színpadra. A Tiborcz trió ezúttal az Essenbõl érkezett Tiborcz Dénes szaxofonossal bõvült kvartetté. Mûsorukban közismert jazz sztenderdeket hallhatott az idõközben több száz fõre duzzadt közönség.


Koncertjük üde színfoltja volt három Tiborcz testvér, András, Dénes és Iván közös produkciója, Kozma József világhíres szerzeménye, a Hulló levelek. Mûsorukat a 125 éve Nagykanizsán született Sigmund Romberg Softly, As in A Morning Sunrise címû örökzöldjével zárták.
Fiatalok és jók. Talán röviden így jellemezhetjük az est második zenekarának, a Gébert-Ulbert Projectnek a mûsorát. A 2011-ben alakult együttes a blues, a jazz és a soul mûfajának gyöngyszemeit hozta el Cserfõre. Imponáló azoknak az elõadóknak a sora akik, ezeket a számokat sikerre vitték. Elég ha, csak B.B Kingre, Eric Claptonra, Ella Fitzgeraldra, vagy Ray Charlesra gondolunk. Ezeket a világslágereket kiválóan tolmácsolta a zenekar és még az a néhány zavaró manír sem tudta ezt lerontani. Külön ki kell emelni Pákai Petra, egy doboz Munkás cigarettába és egy dulpa whiskybe oltott hangját, profi elõadásmódját, ami igazán kellemessé tette az estét.
A JazzLand koncertjei idén is ingyenesek, viszont támogatói jegyek fejében sorsoláson vehetnek részt, azok, akik támogatják a cserfõi jazz programjait. A három értékes festmény szombaton este talál gazdára.
Pénteken ismét kellemes estére számíthat a közönség, hiszen Varga Endre (fuvola) alkalmi zenekarában Gayer Mátyást, Kém Sándor és Kõfalvi Csabát hallhajuk. Õket Soma és a Tiborcz trió követi, majd az elmaradhatatlan örömzene (jam session) zárja a programot szombat hajnalban.
 

H.Gy.2012-07-20 12:57:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül