Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55410918    
Honlapkeszites

Rágógumi-eltávolító berendezést helyeztek üzembe Zalaegerszegen

Egy speciális vegyszer segítségével környezetbarát módon oldja fel a járófelületekre tapadt rágógumit az a holland gép, amelyet a város tulajdonában álló egyik társaság állított üzembe Zalaegerszegen.

A Kossuth utcában pénteken tartott sajtóbemutatón Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester azt mondta: a zalai megyeszékhelyen az utóbbi években megújult burkolatokon sötét foltokként megjelentek az eldobott rágógumik gyarapodó nyomai. A már korábban elindult Ökováros program keretében ezért határoztak arról, hogy a világban körülnézve keresnek megoldást a járófelületeket borító foltok hatékony eltávolítására.
 


A város tulajdonában lévõ Kontakt Humán Szolgáltató Nonprofit Kft. a program keretébõl 1,5 millió forintért vásárolta meg Hollandiában azt a berendezést, amellyel a város területén mostantól folyamatosan dolgoznak. A géppel az utóbbi két-három hétben próbaüzemet végeztek, a Deák teret már megtisztították vele.
Aladi Gusztáv, a társaság ügyvezetõje közölte: a beszerzési ár tartalmazza a szükséges vegyszereket, amelyek a környezetet nem terhelõ módon azonnal feloldják a rágógumi-maradékokat. Az áramfejlesztõvel hajtott berendezés gõzzé alakítja a tisztítószert és a hozzá adagolt vizet, feloldja és elpárologtatja a lerakódásokat, majd a kifehéredett foltokat a járdafelület gõzborotvás áttisztításával tünteti el.
A berendezéshez használt tisztítószerbõl egy literrel nagyjából 120 rágógumifoltot lehet feloldani, a gép kezeléséhez két ember szükséges. A tisztításhoz használt vizet tartályban szállítják az adott helyszínre - részletezte az ügyvezetõ.

MTI - Kanizsa2012-07-20 12:29:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül