Ma 2023. 3 27.
Hajnalka, Lídia, Auguszta napja van.
Látogatók száma : 54788448    
Honlapkeszites

Színes, ingyenes rendezvénysorozat Balatonszemesen

Változatos zenei és kulturális kínálattal, kiállításokkal, gasztronómiai varázslatokkal és "ingyenes öleléssel" várják a vendégeket Balatonszemesre, a szerdától vasárnapig tartó XVIII. Szemes Fesztiválra - közölte az MTI-vel Selmeczi Ágnes produkciós vezetõ, példaértékûnek nevezve, hogy egy település összefogásával valósul meg a rendezvény.


 Ki házába fogadja, ki eteti a kedvezményes áron fellépõ mûvészeket, és önkéntesek hada sürgölõdik a szervezésben - így áll össze idén is a település lakóinak és vállalkozóinak összefogásával megrendezett hagyományos és ingyenes balatonszemesi fesztivál.
A rendezvénysorozat több zenei csemegével - köztük Szekeres Adriennel, a Mandel Quartettel és a Folk Errorral - kedveskedik látogatóinak, pár napra az ország egyik mûvészeti központjává válva. A Zenepavilonban, a Baptista Imaházban és a Balaton-parton tartott koncertek mellett többféle könnyû és komoly program közül lehet választani. Lesz kézmûvesvásár, tûzzsonglõrök, bor- és pálinkakóstoló, bábszínház, utcaszínház, fõzõverseny, térzene és utcabál.
A régi legendás Balaton-parti szórakozóhely, a Vigadó felújításra váró romos épülete csütörtök este 22 órakor a Vodku zenekar Cseh Tamás-estjével nyitja meg kapuit ideiglenesen, a fesztivál idejére. Ott minden nap különbözõ programokon - koncert, filmvetítés, jóga, hangrezgés-terápia, relaxációs meditáció - vehet részt a közönség. Fényfestés, kávéház, interaktív foglalkozások, „anno Mókus-disco Kalovits Istvánnal”, latin nyárt idézõ dzsesszkoncert borkóstolással, animációs és játékfilmek várják a betérõ vendégeket.
A produkciós vezetõ beszámolója szerint a fesztivál idején naponta több ezren keresik fel a települést, ahol ilyenkor szinte valamennyi szálláshely elkel. A rendezvényt a Viva la Vita Produkciós Iroda szervezte meg a helyi önkormányzat 3,2 millió forintos támogatásával, 300 ezer forintnyi pályázati forrás, valamint a helyi vállalkozók és lakosok felajánlásainak segítségével. (A részletes program a www.szemesfeszt.hu honlapon olvasható.)
 

MTI - Kanizsa2012-07-17 12:44:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül