Ma 2023. 9 24.
Gellért, Gerda, Mercédesz napja van.
Látogatók száma : 55976465    
Honlapkeszites

Balaton Sound - Rekorddöntés: 108 ezren szórakoztak Zamárdiban

A hétfõ hajnalban véget ért hatodik Balaton Sound fesztivál látogatóinak száma a változékony idõjárás ellenére rekordot döntött, a rendezvényen 108 ezren vettek részt, ami 7,5 ezerrel meghaladta a tavalyi csúcsot. Zamárdi mintegy 60 millió forintnyi bevételt remél a közvetlenül befolyó adókból és bérleti díjakból.A legtöbben, 28 ezren szombaton voltak a Balaton Soundon, aznap este Paul Kalkbrenner koncertezett. Idén, követve a világszerte jellemzõ tendenciát, a nagyszínpadra húzónévként kizárólag világsztár dj-ket és élõ produkciókat hívtunk, ami a jelek szerint bevált - mondta Vetõ Viktória, a rendezvény sajtófõnöke az MTI-nek.
Mint hangsúlyozta, a fellépõktõl érkezett visszajelzések szerint a Balaton Sound világszínvonalú fesztiválnak számít, amelyre meghívást kapni rangot jelent. Ezt támasztja alá, hogy az idei fellépõk közül többen is jelezték, szeretnének visszatérni Zamárdiba.
Erdõsné Matyikó Zsuzsanna, Zamárdi alpolgármestere arról számolt be az MTI-nek, hogy a fesztiválozók vonulása még hétfõn is megbénította a település közlekedését. Míg tavaly vonattal, idén gépkocsikkal jöttek többen, talán a változékony idõjárás miatt. A szórakozó fiatalok nemcsak a rendezvény területén, hanem a magánházaknál is folytatták a mulatozást, így "bár a település lakossága az évek múlásával egyre toleránsabb, az emberek a rendkívül nehéz napok után szabályosan fellélegeznek" - fogalmazott az alpolgármester.
A fesztiválozók idegenforgalmi adójából 27 millió forint, a terület bérleti díjából 10 millió forint bevétele származik Zamárdinak. A magánházakban megszállt vendégek után további 18 millió forintnyi idegenforgalmi adóbevételre számít az önkormányzat, és Zamárdi azzal is gazdagodott, hogy a szervezõk 5 millió forinttal beszálltak egy vizesblokk fejlesztésébe a rendezvény területén.
A Balaton Sound az üdülõrégió egyik legjelentõsebb rendezvényévé nõtte ki magát, ami a távolabbi településeken is megtölti a szálláshelyeket, fellendíti a térség vendéglátóegységeinek forgalmát, és jelentõs reklámértékkel bír, így a közvetett haszna is jelentõs Zamárdi számára.

 

MTI - Kanizsa2012-07-16 19:13:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül