Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353354    
Honlapkeszites

Feloszlatta magát Nemesvid képviselõ-testülete

Feloszlatta magát a Somogy megyei Nemesvid négytagú, függetlenekbõl álló képviselõ-testülete szerdán; a képviselõk errõl egyhangúlag döntöttek az ülésen, arra hivatkozva, hogy nem tudnak együtt dolgozni a polgármesterrel.


Harmath István független polgármester az MTI-nek elmondta, nem új keletû a feszültség a testületben, amiatt az alpolgármester néhány hete lemondott tisztségérõl. Hozzátette: az alpolgármester helyébe lépõ képviselõ, aki a település utolsó párttitkára volt, de a múlt hónapban függetlenként jutott be a testületbe, a szerdai elsõ szereplése alkalmával elérte, hogy feloszlassa magát a testület, így kiharcolva az idõközi választást.
A polgármester közlése szerint a mintegy 800 fõs településen azért nagy a feszültség, mert a falu több mint két éve adósságrendezés alatt áll, csak azt tehetik, amit a kirendelt pénzügyi gondnok megenged, és "ez azt jelenti, hogy a közmunkaprogramon túl nem futja semmire".
Úgy fogalmazott: a feszültség másik forrása, hogy mindennaposak a betörések, a lakosság egy része megfélemlítettségben él.
A falut 2009 óta vezetõ Harmath István közölte: tiszta a lelkiismerete, amit tudott, azt megtett a településért, a tiszteletdíjából kétmilliót az adósságrendezés ideje alatti fejlesztésekre áldozott. Jelezte, még nem tudja, indul-e az új választáson, hiszen ezzel a képviselõ-testülettel nem tudna együtt dolgozni.
 

MTI - Kanizsa2012-07-12 20:15:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül