Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358876    
Honlapkeszites

Bõvült a Zalavíz Zrt. tulajdonosi és szolgáltatási köre

Részvényeinek értékesítésével 28 önkormányzattal bõvült a Zalavíz Zrt. tulajdonosainak köre; a cég az eddigi 120 ezer lakos mellett további 18 ezerre kiterjeszti víz- és szennyvízszolgáltatási körét.


Nagy András, a zalaegerszegi társaság vezérigazgatója a szerzõdések keddi aláírása után elmondta: eddig 110 tulajdonosa volt a legnagyobb zalai víziközmû cégnek, amely mostanáig 124 település 120 ezer lakosának nyújtott szolgáltatásokat. A 28 új tulajdonos önkormányzat - köztük a legnagyobb Zalaszentgrót és Zalalövõ városa - részvényvásárlásával 18 ezer lakossal bõvülhet a szolgáltatási kör.
Az 500 millió forintot meghaladó törzstõkéjû társaságnak mostantól 138 tulajdonosa van. A tavalyi árbevétel több mint 3,5 milliárd forint volt, a 280 alkalmazottat foglalkoztató cég eredményesen gazdálkodott - tette hozzá a vezérigazgató.
Nagy András kitért arra, hogy a víziközmû cégekre vonatkozó új törvényi szabályozáshoz igazodva erõsödik a hatósági ellenõrzés, ami azonban a minõség javítását szolgálja. A cég a vízbázisok további minõségjavítása érdekében mintegy 5 milliárd forintos fejlesztési program tervezésén dolgozik.
Emlékeztetett: a Zalavíz az elmúlt években Magyarországon és Közép-Kelet-Európában is egyedülálló környezetvédelmi fejlesztéseket indított. Jelenleg 12 jármûbõl álló olyan flottát üzemeltet, amely a szennyvíztisztítás során elõállított CNG gázzal, vagyis biometánnal üzemel, de egy zalaegerszegi autóbuszt is ellátnak ezzel az üzemanyaggal.

MTI - Kanizsa2012-07-11 11:54:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül