Ma 2023. 3 27.
Hajnalka, Lídia, Auguszta napja van.
Látogatók száma : 54788495    
Honlapkeszites

Két héten át borünnepet tartanak Badacsonyban

A Badacsonyi borvidék legnevesebb pincéinek részvételével szombaton kezdetét veszi a hagyományos borünnep Badacsonyban; július 29-ig nemcsak a régió boros hagyományaival ismerkedhetnek a látogatók, hanem koncertekkel, mûvészeti bemutatókkal is várják õket.


Greznár Attila fõszervezõ az MTI-nek elmondta: a programsorozat szombaton a 12 élvonalbeli borászat bemutatkozásával veszi kezdetét, a résztvevõket borminták alapján külön szakmai zsûri választotta ki.
A Badacsonyi Borhetek ideje alatt esténként csaknem 80 elõadó szórakoztatja majd a közönséget a felállított színpadokon, a többi között zenél majd a Unique együttes, és rendhagyó koncertet ad az Apostol. Varga Miklós Ismét Európában címû mûsora mellett Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra is fellépnek.
Kiemelte: a szórakoztató eseményeken, koncerteken kívül mindennap gazdag állandó programok is várják a vendégeket, lesz bortúra nosztalgia-terepjáróval, és városnézõ kisvonat. A badacsonyi kulturális lehetõségek közül az Egry József Múzeum illetve a Kisfaludy Sándor és Szegedy Róza Irodalmi Emlékmúzeum állandó kiállításait emelte ki a fõszervezõ. Szólt arról is, hogy az idén elõször a badacsonyi mólónál felállítottak egy óriáskereket, ahonnan 50 méteres magasságból minden irányban megcsodálható a páratlan balatoni panoráma.
A rendezvény részletes programja a www.badacsony.hu oldalon található.

MTI - Kanizsa2012-07-11 09:51:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül