Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315248    
Honlapkeszites

"A közösbõl lopni nem bûn
Tóth László, a szocialisták frakcióvezetõje mai sajtótájékoztatóján a Dél-Zalai Víz- és Csatornamû Zrt. átvilágításával kapcsolatos dokumentumból idézett, melyben azt állítja annak készítõje, hogy a társaság dolgozói „még a mai napig is a közösbõl lopni nem bûn felfogását hordozzák”.

– Mint köztudott, kilencmillió forintért már elkészült a „gazdasági – pénzügyi” átvilágítás, 15 millió forintért folyamatban van a „jogi” átvilágítás, valamint 24 millió forintért készül az önkormányzat „informatikai” átvilágítása – mondta elöljáróban Tóth László. – Nemrég oldalanként 401 ezer forintért, mintegy 35 millió forint összegben elkészült a Dél-Zalai Víz- és Csatornamû Zrt. átvilágítása is – szintén egy fõvárosi ügyvédi iroda által. Ez összességében eddig mintegy 78 millió forint, de nem kell nagy jóstehetségnek lenni, hogy kijelentsük, ez az összeg hamarosan átlépi a bûvös 100 millió forintos határt. A felülrõl kiépített folyamatos, gátlástalan pénzlenyúlásokban nemcsak a módszer közös, hanem az is, hogy a kanizsai polgárok több tízmillió adóforintjaival kizárólagosan budapesti ügyvédi irodák járnak jól – hangsúlyozta a frakcióvezetõ.

Tóth László ezt követõen az átvilágítás 86. oldaláról idézett, amely egy sommás megállapítást tartalmaz: „a tõkeerõs társaság dolgozói még a mai napig is a közösbõl lopni nem bûn felfogását hordozzák, amelyen a szervezet átalakításával, és az ellenõrzési mechanizmusok beiktatásával haladéktalanul változtatni szükséges”. Tóth László szerint ez a mondat több, mint aggályos, mert az egész dolgozói állományt megbélyegzi.

Feltette a kérdést: vajon Kassai Zoltán vezérigazgató, mint munkáltató tervez-e jogi lépéseket a munkavállalók becsületében esett kár okán, avagy elismeri a megállapítások rá is vonatkozó valóságtartalmát?

– Szeretném azt is tudni, vajon Marton István polgármester, mint a többségi tulajdonos képviselõje miként vélekedik ezekrõl a megállapításokról, és azt is szeretném tudni, vajon dr. Tuboly Marianna, az önkormányzati törvényesség legfõbb õre jogszerûnek tartaná-e, ha a hivatali átvilágítási anyagban hasonló megállapításokkal minõsítenék le a köztisztviselõket? – mondta Tóth László.

Egyúttal az elmúlt hetek, a korábbi kórházvezetés közbeszerzési eljárásaival és szerzõdéskötéseivel kapcsolatos Fidesz-sajtótájékoztatók okán azt is bejelentette: a szocialista frakció a kórház ügyeit kivizsgáló rendkívüli közgyûlés összehívását kezdeményezi.

H.A.

(A polgármester és a Vízmû vezérigazgatója reagálását az elõzõ oldalon „Mielõtt nyilatkozik, kérdezhetett volna” címmel olvashatják.)

2008-04-16 10:47:22


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül