Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51049616    
Honlapkeszites

Nyitott vasút a Múzeumok Éjszakáján

Kamarazene a Királyi Váró kertjében, diszkóvonat, balatoni üzemirányítás, nyitott mûhelyek, és megannyi érdekes, nem mindennapi program. A MÁV Csoport a Múzeumok Éjszakáján Budapesten és vidéken is számos helyen várja – ezúttal vendégként – utasait.


A vasúton sok millióan utaznak évente, de érdekességeit, üzemi folyamatait csak kevesen látják. A vasúttársaság ezért idén is több helyszínnel kapcsolódik a Múzeumok Éjszakájához, 2012. június 16-án este kinyitja kapuit.

 

Ízelítõül néhány a programok közül: Aznap este Budapest-Nyugati pályaudvaron az utasok megtekinthetik a Királyi Várót, melynek kertjében a MÁV Szimfonikus Zenekar mûvészei zenélnek. A Nyugatiból éjjeli ingyenes múzeum-retróvonat indul – zene- és bárkocsival – a Vasúttörténeti Parkba. A mécsesekkel kivilágított parkban matuzsálem jármûvek parádéja, nosztalgia diszkó kocsi, és egyebek mellett a nemrég felújított, álomszerû 100 éves Orient étkezõkocsi várja a látogatókat.

 

A Gyermekvasút sem marad ki a kínálatból: a budai hegyekben gõzmozdonyos utazást, nyitott fûtõházat, vasúti szimulátorozást, hajtányozást, autós-szabadtéri mozit, éjszakai vezetett gyalogtúrát kínálunk. Emellett Budapest-Keleti pályaudvar – egyébként zárt – személykocsi mûhelyében a látogatók különféle, a hétköznapokban nem látható kocsivizsgálatok, mozgatások részesei lehetnek.

 

Fonyódon a MÁV korszerû központi üzemirányító rendszerét lehet megtekinteni, ahonnan a dél-balatoni vonal távvezérlése történik. Szolnokon a tavaly megújult, több mint 100 éves víztorony belülrõl is megnézhetõ, ahogy a vasúti javító-gyártó csarnokok is. Miskolcon különvonatok, fordítókorongon utazás, mûhelyi kulisszatitkok várják az érdeklõdõket.

 

A felsorolt vasúti helyszínek a Múzeumok Éjszakáján megnyílnak. Önt és családját, barátait is szeretettel várjuk.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

 

 

 

 2012-06-14 16:42:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül