Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54765129    
Honlapkeszites

Múzeumok éjszakája - Keszthelyi programok tizennégy helyszínen

Tizennégy helyszínen várják a látogatókat szombaton, a múzeumok éjszakáján Keszthelyen.


A Sétálóutcában dobosok hívják fel a figyelmet a programokra, dottó kisvonat jár körbe-körbe a helyszínek között, a város forgatagából kiesõ Szendrey Júlia-emlékszobába pedig külön busszal szállítják majd az utasokat.
A belvárosban nyitva lesznek a magánmúzeumok, a gyermekek számára izgalmas programnak ígérkezik a hüllõk etetése, az éjszakai lepkézés. A Helikon Kastélymúzeumban a beltéri programok mellett a Vadászati Múzeumot is megtekinthetik a látogatók, és a Hintó Múzeum is nyitva tart. A Georgikon Majormúzeumban szabadtéri rendezvényeket szerveznek, sor kerül a Szent Iván-éji tûzgyújtásra, tûzugrásra, szabadtéri filmvetítésekre és kiállítás is nyílik a kályhakészítés történetérõl.
Havasi Bálint, a Balatoni Múzeum (az intézmény tavaly nyerte el az Év múzeuma címet) igazgatója az MTI-nek elmondta: a múzeumok éjszakájának alapvetõ célja, hogy olyan rétegeket mozgassanak meg, amelyek máskülönben nem mennének be a kulturális értékeket õrzõ épületekbe, a múzeumokba.
A múzeum családi és gyermekprogramokkal készült a látogatók fogadására; kincskeresõ túrán járhatják be a múzeum rejtett zugait, lesz régésztanoda, ahol a gyermekek megtanulhatják a mesterség fortélyait, de szakemberek segítségével agyagszobrokat, múlt századi edényeket is készíthetnek. Folyamatos tárlatvezetés lesz az Aranyhíd, Fejezetek a Balaton történetébõl címû állandó kiállításon és a kávéfõzés történetét bemutató idõszaki tárlaton.
Az igazgató kiemelte; szombaton éjszaka nyílik meg Szabolcs Péter, a hetvenedik születésnapját ünneplõ Munkácsy-díjas szobrászmûvész jubileumi kiállítása is. A képzõmûvész több mint félszáz alkotáson keresztül nyújt áttekintést az eddigi munkásságáról.
A Balaton Kongresszusi Központ és Színházban Don Quijote nyomában, Barangolás Spanyolország címmel Andalúzia kulturális sokszínûségét, zenéjét, bor- és gasztronómiai különlegességeit mutatják be - ismertette Csengei Ágota igazgató.

 

MTI - Kanizsa

 2012-06-15 05:35:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül