Ma 2021. 10 22.
Előd, Szalóme, Kordélia napja van.
Látogatók száma : 51088704    
Honlapkeszites

Kiírták a Minõsített Könyvtár pályázatot

Pályázatot írt ki a Minõsített Könyvtár cím elnyerésére az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi). A címet a minõségfejlesztés és a minõségirányítás módszereinek alkalmazásában kiemelkedõ teljesítményt nyújtó könyvtárak és könyvtári tevékenységet folytató szervezetek nyerhetik el.


Mint az Emmi Kulturális Államtitkársága az MTI-vel hétfõn közölte, az intézmények augusztus 31-ig nyújthatják be pályázatukat. Ehhez a minisztérium honlapjáról letölthetõ Könyvtári Közös Értékelési Keretrendszer szerint el kell készíteniük önértékelésüket úgy, hogy az összes elérhetõ pontszám legalább 75 százalékát (750 pontot) meg kell szerezniük.
A benyújtott pályázatok alapján a Könyvtári Minõségügyi Bizottság két szakértõje helyszíni vizsgálatot tart, amelynek alkalmával ellenõrzi, pontozással és szövegesen is értékeli az adott intézményt. A cím odaítélésérõl a miniszter dönt, a nyertes intézmény öt évig jogosult a Minõsített Könyvtári cím használatára, amelynek birtokában pályázhat a Könyvtári Minõségi Díjra. A pályázati díj ebben az esztendõben is 200 ezer forint.
A Minõsített Könyvtár címet 2011-ben adták át elõször, akkor a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár kapta az elismerést.
Az idei nyerteseknek az emberi erõforrások minisztere 2013-ban, a magyar kultúra napján adja át a Minõsített Könyvtár címeket.
A pályázat részletes feltételei a www.kormany.hu/hu/dok?source=8&type=206#!DocumentBrowse linken tekinthetõk meg.

 

MTI - Kanizsa2012-06-12 05:26:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül