Ma 2021. 10 26.
Dömötör, Armand, Örs napja van.
Látogatók száma : 51127461    
Honlapkeszites

Aranymetszés Mûvészeti Napok

Szívet-lelket emelõ élményben volt részük mindazoknak, akik meglátogatták az Aranymetszés Napok rendezvényeit.

A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Mûvészeti Iskola valamint az Aranymetszés Alapítvány hatodik alkalommal rendezte meg az Aranymetszés Mûvészeti Napokat. A háromnapos rendezvénysorozat 1. napján, a Zene Napján, megtartva a régi hagyományokat elsõsorban a népzene tagozatos növendékek illetve a zalaszentbalázsi és a hahóti tagozat növendékei adtak hangversenyt. Citerazenét, népi furulyát és népi énekeket hallhatott a közönség. A koncert mûsorában megjelent az idén új oktatásként indult klasszikus szintetizátor is.


A második napon, a Képzõmûvészetek Napján két esemény is történt. Az alapítvány a városi és városkörnyéki iskolák, óvodák és a középiskolák tanulói számára képzõmûvészeti pályázatot hirdetett, mely idén a Tárgyábrázolás a festészetben témát kapta. A rajzokat zsûrizte, és a zeneiskola hangversenytermében megrendezett kiállítást Járási Ildikó iparmûvész nyitotta meg. Aznap délután a HSMK Ifjúsági Galériájában a képzõmûvészet tagozatos növendékek is bemutatkoztak egy reprezentatív kiállítással, ahová a grafika, a festészet és a szobrász tanszak tanulói hozták el legszebb alkotásaikat.

A Tánc Napján közel száz néptáncos gyerek lépett színpadra. Mellettük a balett és a moderntánc csoport produkcióját is láthatta a nagyszámú közönség – összegezte Baráth Yvette, az Aranymetszés Alapítvány megbízottja.

B.E.2008-04-14 12:01:25


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül