Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319197    
Honlapkeszites

Megújul a Keszthelyi Nyári Játékok

Megújul a Keszthelyi Nyári Játékok; a Centrál Színház tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Festetics-kastély kertjében az eseményt, amely az idén minden eddiginél hosszabb lesz, július 6-tól augusztus 19-ig tart és csaknem kétszer annyi elõadással várja a közönséget, mint az elõzõ években.


A Keszthelyi Nyári Játékok 2000 óta mûködik, eddig összesen 12 bemutatót tartottak a Balaton-parti városban, az idei év kísérlet arra, hogy az egész országot megszólítva a játékokat mind idõben, mind kínálatban kitágítsák - mondta Puskás Tamás igazgató a rendezvény hétfõi budapesti sajtótájékoztatóján.
Mint elhangzott, olyan elõadásokat szeretnének felsorakoztatni, amelyek meggyõzik a nézõket arról, hogy aki igazán jól akar szórakozni, annak a nyáron Keszthelyre kell ellátogatnia. Az idei nyári játékok legfontosabb elõadása a Black Comedy lesz, emellett a New York-i komédia, a Pletykafészek, a Fekete Péter, a Hang-villa titka és a Semmi pánik címû elõadást láthatják a nézõk.
A színházi programsorozatot az eddigi évekhez hasonlóan a Centrál Színház szervezi, azonban az idén már nem csak a színház produkcióit láthatja a közönség a kastélykertben.
A Centrál Színház elõadásai mellett - fellép többek között Rudolf Péter, Básti Juli, Nagy-Kálózy Eszter, Pokorny Lia, Liptai Claudia, Simon Kornél, Haumann Péter, Scherer Péter, Magyar Attila, Borbás Gabi és Kern András - az Orlai Produkció egy zenés esttel szerepel a Keszthelyi Nyári Játékokon: a Férfi és Nõ címû produkcióban Dés László és Bereményi Géza dalai hangzanak el Básti Juli, Cserhalmi György, Udvaros Dorottya és Kulka János elõadásában.
Az idén az ExperiDance együttes négy elõadását is meghívták: az Ezeregy év, a Revans, az Esszencia címû produkció mellett a Shavlego Vörös és fekete - a grúz virtus címû elõadás szerepel a programban. Vona Tibor, az ExperiDance táncegyüttes ügyvezetõ igazgatója elmondta: a tánctársulat három repertoárdarabja mellett egy koprodukcióban készült elõadást, a negyven fõs grúz tánctársulat látványos produkcióját is bemutatják.
Pálinkás Róbert, Keszthely alpolgármestere, a keszthelyi Festetics kastély igazgatója is arról beszélt, hogy új korszak vette kezdetét, és a kapukat kitárva szeretettel várnak mindenkit az egész országból. Kiemelte: a Helikon Kastélymúzeum az ország leglátogatottabb kastélya, a nyári játékokon kívül évente mintegy 220 ezer embert fogad. Az idén még több eseményt rendeznek: éjszakai tárlatvezetésen, komolyzenei programokon vehetnek részt az érdeklõdõk, a vadászati és a hintó-múzeum, a modellvasút kiállítás mellett számos programmal várják a látogatókat.
Pokorny Lia, a Centrál Színház társulatának új tagja a sajtótájékoztatón elmondta: mindig inspiráló, amikor egy társulat vidékre utazik és különleges környezetben játszhat. "Olyan kirándulás ez mindenkinek, ami ritkán adatik meg" - mondta.

 

MTI - Kanizsa
 2012-06-06 12:40:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül