Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320094    
Honlapkeszites

Citromszigeti munkamegbeszélés

Lakossági fórumot szervezett múlt szombatra a Dózsa György út 73.-75.-be, közismert nevén a Citromszigetre Orsós Imre, a Hajléktalanok és Hátrányos Helyzetûek Zala Megyei Egyesülete elnöke.

Orsós Imre a fórumra meghívta a lakókat, illetve a város vezetése részérõl Cseresnyés Péter alpolgármestert, Bene Csaba képviselõt, és Szõlõsi Márta képviselõt, de ide várták az IKI vezetõjét, Kámán Lászlót is. A lakók kis számban jelentek meg, csakúgy, mint a városi döntéshozók, akiket Szõlõsi Márta képviselt (tegyük hozzá, derekasan helytállva).


Aki viszont megjelent az itt lakók közül, az tengernyi panaszáradatot zúdított a képviselõ asszony nyakába – igaz, csak részben jogosan, mert vélhetõen nem ez az önkormányzat a felelõs azért, hogy az épületegyüttesben mára tulajdonképpen egy masszív gettó alakult ki. A lakók elsõsorban a belsõ úthálózat karbantartását, a gyermekek számára kikapcsolódási lehetõséget nyújtó játszótér kialakítását, a terület vízelvezetésének megoldását, továbbá a lakásonkénti toalettek beépítését hiányolták. Ez utóbbi kapcsán megjegyezték: talán mindannyian jobban jártak volna, ha az elõzõ önkormányzat nem közfürdõt épít, hanem beszerelteti a lakásokba a wc-t – lévén önkormányzati bérlakásokról van szó. Apropó, bérlakás – néhányban egészen meglepõ színvonallal is találkoztunk, akad olyan lakó, aki több százezer forintot költött az önkormányzat tulajdonára, hogy lakhatóvá tegye azt. Õ és a hozzá hasonlók azonban azt sérelmezik, hogy az értéknövelõ beruházásokat – állításuk szerint – az IKI nem veszi figyelembe a bérleti díjak beszedése során – igaz, azok a város más területein lévõ ingatlanok bérleti díjához képest csupán harminc százalékot tesznek ki.

Az igényesebb lakók ráadásul úgy érzik: nekik kell szenvedniük a többséget adó trehány emberek miatt, ezért legyintenek csak a problémájukra az illetékesek.

Sokuk szerint éppen ez a baj gyökere – ezt teszik ugyanis már vagy húsz éve, aminek az az eredménye, amit a Ciromszigeten ma látunk.

H.A.2008-04-14 09:21:31


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül