Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353640    
Honlapkeszites

Lássunk tisztábban VI.

Lássunk tisztábban VI. – Demokrácia Cseresnyés módra címmel tartott Marton István, a Kanizsáért Közéleti Egyesület elnöke sajtótájékoztatót a Halis István Városi Könyvtárban, ahol a következõket mondta:

– Folytatódik Cseresnyés Péter antidemokratikus közgyûlés-vezetési gyakorlata, melynek következtében egyszerûen bele fojtja a szót a Kanizsáért Közéleti Egyesület egyik képviselõjébe.


Ez a gyakorlat nem új keletû, hiszen tart már a ciklus kezdete óta. Ami a májusi soros közgyûlésen történt, az több mint felháborító. Az elõzõ-április 26-i – közgyûlésen feltett kérdésemre adott válaszát szándékozom értékelni, de nem adott szót mondván, hogy nem jelentkeztem be (megjegyzem: bejelentkezni csak új kérdés felvetése esetén szükséges). Hibáját észlelve mégis megadta a szót, de figyelemre sem méltatott. Ezt sérelmeztem, mire megvonta a szót és berekesztette a nyilvános ülést. A feltett kérdésemre a Bartók Béla u. 1. alatti harmadik éve üresen álló épület sorsára és az önkormányzati tulajdonú belvárosi üzletek, bérlemények bérlõinek megtartására vonatkozó válaszait a következõ soros közgyûlésen mindenképpen nyilvánosságra hozom.
Sajnos Cseresnyés Péter ezen megnyilvánulása illeszkedik abba a sorba, ami a ciklus elején kezdõdött, amikor nem a leadott szavazatok, vagy a képviselõi helyek arányában, hanem önkényesen elõzetes megbeszélés nélkül osztotta el az ellenzéknek járó bizottsági elnöki és tagsági helyeket. Így történhetett meg az, hogy a választáson második helyen végzett Kanizsáért Közéleti Egyesületnek nem adott egyetlen bizottsági elnöki helyet sem.
Egyébként ritka az a közgyûlés ahol a napirendek vitája során – idõ utáni jelentkezésre hivatkozva - ne tagadná tõlem a szót.
Történik mindez a nagykanizsai közgyûlésben, miközben a FIDESZ kormány nemzeti konzultációra – azaz egy „össznépi kormányzásra” készül a demokrácia jegyében.
Felmerül a kérdés: Mennyire hihetõ ez? – zárta tájékoztatóját Marton István.2012-06-01 12:09:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül