Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55337805    
Honlapkeszites

A Károlyi kertet is ellenõrzik

Dr. Csákai Iván önkormányzati képviselõ a legutóbbi közgyûlés interpellációk, kérdések napirendi pontjában jelezte, hogy a Károlyi kertben – különösen péntek és szombat este – a fiatalok hangoskodása, italozása, megbotránkoztató viselkedése zavarja a környéken élõk nyugalmát.


Már nemcsak pihenni, aludni nem tudnak, hanem közlekedni sem mernek arra. Érdemes lenne másnap megnézni, mit hagynak maguk után, mert a bagolai szeméttelep kismiska ahhoz képest, ahogyan szombaton és vasárnap reggel kinéz a környék. A képviselõ a választókörzetében élõk kérését tolmácsolva azt kérte a polgármestertõl, gyakrabban járjon az ifjúsági õrjárat, és esetleg a rendõrség a Medgyaszay Ház környékén annak érdekében, hogy ne alakuljon ki hetenként újabb és újabb szeméttelep a város belterületén.
Cseresnyés Péter polgármester az alábbi választ adta Dr. Csákai Iván kérésre:
A jegyzõ, mint kereskedelmi hatóság az ütemterv szerinti ellenõrzései során a mûködési engedélyben foglaltak betartását ellenõrzi. A 18 éven aluliak szeszes itallal történõ kiszolgálásának ellenõrzése a Zala Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelõségének hatáskörébe tartozik, a közterületen történõ szeszesital fogyasztás tilalmának betartását a rendõrség is ellenõrzi, és eljárást kezdeményezhet a megszegése esetén.
Válaszlevelében a polgármester utalt arra is, hogy április 27-én a rendõrséggel közös ellenõrzést tartott a hivatal hatósági ellenõre többek között a Károlyi Kertben lévõ Pizzériában is. Az ellenõr azt tapasztalta, hogy a vendéglátóegységben csak pár ember tartózkodott, míg a közterületen 40-50 ember, akik nem a vendéglátóhelyen szórakoztak.
A közterületen tapasztalt rendbontások megakadályozása érdekében a polgármester kérelemmel fordult a Nagykanizsai Rendõrkapitánysághoz, és fokozottabb ellenõrzést, hathatósabb intézkedést kért a rendõrkapitánytól.
A Cseresnyés Péter tájékoztatta a képviselõt arról is, hogy a rendõrség, a Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztálya, valamint a Közterület Felügyelet május és június hónapban közös járõrözés során, és meghatározott ütemterv alapján ellenõrzi a hulladék elhelyezést, így az érintett Károlyi kertet is.
 2012-05-26 09:40:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül