Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760286    
Honlapkeszites

Elõdeink útjain járva - Avagy horvát tradíciók nyomában kiállítás és fesztivál

A Faluházért Alapítvány, Semjénháza LEADER program keretében 5.000.000,- Ft összegben nyert el támogatást a Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület közremûködésével a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által. Az Alapítvány a projektet Semjénháza – Molnári – Petrivente Községek Önkormányzataival szoros szakmai és pénzügyi együttmûködésben valósítja meg, minden érintett település egyenlõ arányban történõ felhasználásával.

A programsorozatról Preksen László, Semjénháza Község Polgármestere tájékoztatta a kanizsaujsag.hu-t. Elmondta, a megvalósítása során kiemelkedõ figyelmet szenteltek a horvát hagyományok, tradicionális motívumok megvalósítására, képi, hangbeli, gasztronómiai megjelenítésben egyaránt. 

(A program plakátját ide kattintva tekinthetik meg.)


A nagyrendezvény programelemeinek sokszínûségét, összetettségét bizonyítja, ezáltal a rendezvény szakmai nívóját emeli, hogy a megvalósítás során prioritásként kezelték az alábbi programelemeket: a gyermekek, ifjúság, felnõtt és szépkorúak részére természetjáró, közösségépítõ, környezettudatos magatartást népszerûsítõ: „Falvakat összekötõ kerékpár-kalandtúra”, sport- és csapatépítõ elemként: „Települések közti barátságos erõfitogtatás”, hagyományõrzõ kiállítás programelemként: „Elõdeink útjain járva – Horvát skanzen kiállítás Petriventén”, nemzetiségi gasztronómiai – látvány és kulináris hagyományõrzõ elemként: „Tradicionális horvát disznólkodás”, folklór programelemként: „Hagyományõrzõ Asszonykórusok folklór fesztiválja”, könnyûzenei programelemként: „Meglepetés sztárvendég: Kozmix”, és végül ismeretterjesztõ, szabadidõs, élmény elemként: „Murai Éj – éjszakai vízitúra a Mura sebes folyású szakaszán” programokat, melyre minden kedves odalátogató vendéget szeretettel várnak.

 – A nagyszabású és egységes arculatot mutató rendezvénysorozat megtartásával lehetõségünk nyílik arra, hogy bemutassuk a helyi és az ide látogató kedves vendégek részére a horvát hagyományokon alapuló népszokásainkat, tevékenységeinket, tárgyainkat, ételeinket, népviseleteinket, melyeket édesszüleink, nagyszüleink hagytak ránk azzal a céllal, hogy ezeket az értékeket kövessük, bemutassuk és továbbadjuk a fiatalabb generáció részére. A rendezvényre látogatók egy tartalmas, színvonalas, teljes testi, lelki feltöltõdést, kikapcsolódást kapnak a sokszínû és tartalmú programelemeken keresztül, melyek hol a régmúlt idõkbe repítenek, hol kalandos természetjárást biztosítanak, hol színes ismereteket adnak át kis horvát közösségünk életébõl, értékeibõl. A programokba mind a helyiek, mind az ide látogatók aktív részvételére számítunk, evvel egy kis idõre beleélhetik magukat az itt élõ horvátok mindennapjaiba, közösségünk hagyományait kipróbálhatják. – mondta a polgármester.

A rendezvény programelemeink összekapcsolódása a helyi hagyományok tükrében, lehetõvé teszi a térség turisztikai imázs, egységes arculat kialakítását, átadását, továbbvitelét a térségen túlra, szélesebb körben is, ezáltal a megismert és megszeretett látványelemek újabb attrakciók megvalósítását teszi lehetõvé a következõ években.2012-05-24 09:10:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül