Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51046332    
Honlapkeszites

Bezárult a Testvérvárosi Mûvésztelep Kendlimajorban
Intenzív munkával eltelt egy hét után közös kiállítással zárta be kapuit a Testvérvárosi Mûvésztelep Kendlimajorban. A tizennégy résztvevõ magával hozott egyfajta kultúrát Kovásznáról, Magyarkanizsáról, Pucheimbõl, Csáktornyáról, Gleisdorfból a finnországi Salo városából és Nagykanizsáról Kendlimajorba, ahol a város önkormányzata és a Kortárs Mûvészetpártoló Alapítvány támogatásával létrejött Testvérvárosi Képzõmûvészeti Szimpózium résztvevõi voltak immár második alkalommal.

A Kendlimajor Mûvészeti Akadémia mûtermében az alkotókat és a nagyszámú érdeklõdõt Marton István polgármester köszöntötte, bízva abban, hogy a közös munkának lesz még folytatása és ismét találkozhatnak Nagykanizsán.

A kiállítás megnyitó szavaiban Lehota M. János esztéta a mûalkotások jelentését, a szimbólumokat emelte ki: Egy mûalkotás az emberi világ kicsinyített reprezentatív mása. Egy keretbe foglalt aktivitás, mely aktivitásra kényszeríti a körülötte lévõket, ezáltal mindenki kénytelen a saját véleményét, gondolatait a felszínre hozni és a mûalkotás kapcsán beszélgetésbe elegyedni egymással. Ehhez nem kell tudni finnül, németül, vagy bármilyen verbális nyelvet beszélni, mert a mûalkotás közös nyelve az alkotóban és a mûélvezõben olyan mély kapcsolatot tud teremteni, hogy értik egymást.

Testvérvárosaink mûvészeit a Szivárvány Énekegyüttes is köszöntötte Baráth Yvette karnagy vezetésével.

B.E.

2008-04-07 14:39:12


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül