Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54765787    
Honlapkeszites

Vonattal kényelmesen a Csíksomlyói Búcsúra

Az utazáshoz a Corona és a Hargita InterCity, a Székely Gyors vagy a Csíksomlyó Expressz is választható

 Budapest, 2012. május 16. – Aláírásra került a 2012. évi Csíksomlyói Búcsúra közlekedõ különvonatok, a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz szerzõdése a MÁV-START Zrt. és a Kárpáteurópa Utazási Iroda által. A Kissomlyó hegyi katolikus misére és Gyimesbükkre a MÁV-START Zrt. már ötödik éve szállítja különvonattal az utasokat, az idei évben elõször már nemcsak a Székely Gyorssal, hanem a Csíksomlyó Expressz-szel is. A két különvonat összesen 22 kocsiból és a mozdonyokból áll, így velük több mint 1400 utas választhatja a székelyek legnagyobb ünnepére való eljutáshoz a vasutat.


 Nemcsak a két különvonattal, hanem a menetrend szerint, minden nap közlekedõ nemzetközi vonatokkal is el lehet jutni Budapestrõl vagy akár Szolnokról, Püspökladányból, Biharkeresztesrõl átszállás nélkül Csíkszeredára. A Corona éjszaka, a Hargita pedig nappal közlekedik ezen az útvonalon az év minden napján, így hálókocsis vagy ülõhelyes utazás is választható. Az utasok megfelelõ kiszolgálása érdekében a Budapestrõl május 25-én Csíkszeredán át Brassóba közlekedõ Corona nemzetközi gyorsvonat több kocsival megerõsítve indul el, ugyanez vonatkozik a május 26-i visszautazási lehetõségre is. A várhatóan magas utasszám miatt érdemes a jegyeket elõvételben megváltani. Legalább hat fõs, felnõtt csoport esetén kedvezményt is igénybe vehetnek az utazók. A Hargita gyorsvonaton október végéig kerékpárszállításra alkalmas kocsi is közlekedik, így Nagyvárad, Kolozsvár, Brassó és a Székelyföld nevezetességeit kerékpárral is fel lehet fedezni.

Az utasok további tájékoztatást a www.mav-start.hu weboldalon találnak és a helyi tarifával hívható 06 40 49 49 49-es, MÁVDIREKT ügyfélszolgálati telefonszámon kérhetnek.

MÁV-START Zrt.2012-05-16 15:03:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül