Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319762    
Honlapkeszites

MSZP: Nagykanizsa Fidesz-sújtotta város?

A helyzet elkeseredett, s az Orbán-kormány kijelölte irány nem gazdaságpolitika, sokkal inkább egyfajta érdekek mentén mûködõ gépezet - vezette fel Dr. Fodor Csaba, a Magyar Szocialista Párt megyei elnöke azt a sajtótájékoztatót Nagykanizsán, melyre Török Zsoltot, a párt szóvivõjét is meginvitálták.


Az MSZP megyei elsõ embere szerint az egykulcsos szja 500 milliárd forintot von ki az államháztartásból éves szinten, melyet aztán a legkülönbözõbb fajta adókkal próbálnak a polgároktól elvonni. Mondhatni "pofátlanság", hogy a szegényebb rétegektõl elvonva a gazdagok javára adják, s lassan az elõbbiek gyermekeit még az oktatástól, tanulástól is elzárják. Meglátása szerint ez biztosan nem a nemzet érdeke, s mindezt egy olyan hatalom teszi, mely magát nemzetinek nevezi - folytatta Fodor.
Török Zsolt szerint az Orbán-kormány elhibázott lépéseit a lakossággal fizetteti meg, s szûkítve a kört, az is elmondható véleménye szerint, hogy Nagykanizsa is egy Fidesz-sújtotta város. Hiszen miért nem valósulhattak meg korábban olyan kérdések, mit a laktanyák és a kórházi SBO-ügye? A vasúti járatmegszüntetések okán nyolc már nem közelekedik például Nagykanizsa és Szombathely viszonylatban, ugyanakkor olyan beruházásokra bõven jut pénz, melyek Fidesz-közeli vállalkozásokat érintenek, szemben az egészségüggyel és a munkahelyteremtéssel. Ez a kettõsség persze országos szinten is helytálló: néhány cég, személy és család jól jár, milliók viszont rosszul...
Ahogy az országos pártelöljáró fogalmazott, arra kérik a fideszes honatyákat, hogy az újabb - úgynevezett - sarcokat ne szavazzák meg, valamint el kell fogadni a többkulcsos adórendszert, melyben az MSZP akár úgy is partner lenne, hogy azt a javaslatot a Fidesz részérõl nyújtsák be, ha már a szocialistákat ez ügyben meg sem hallgatják.
Fodor Csaba a helyi viszonyokhoz vissztérve rámutatott, sajnálja, hogy a 3,2 milliárdos támogatást bíró kórházberuházás jó egy évet késett, mert annak idején közbeszerzési bizottság akkor nem bólintott rá a tervezetre, s azóta a városnak az önerõ gyanánt is sok-sok millió forinttal többet kellett elõteremtenie erre a beruházásra.
A megyei pártvezetõ szerint is az Orbán-féle háborúnak véget kell vetni valamily módon, mert annak csak az országban "sérültjei vannak" és romokat hagy.
 2012-05-12 10:07:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül