Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315031    
Honlapkeszites

Sajni: támogatásokról, lakossági észrevételekrõl

Két témakörrõl, a sport és a kultúra támogatásáról, valamint az Erzsébet tér és a csatornaprojekt körüli lakossági észrevételekrõl beszélt sajtótájékoztatóján Sajni József önkormányzati képviselõ.

Megjegyezte, 2012-ben a sporttámogatás összege 52 millió forint, míg 2011-ben 80 millió volt. Az összeg pontosan egyharmada az igényeknek, és az egyesületek eddig még nem kaptak pénzt, miközben mûködniük kell. A kiemelten támogatott egyesületek az elõzõ évinek a felét sem kapják meg.


 

Összehasonlításképpen a megyei elsõ osztályban tavaly 2,8 millió forintot kaptak, idén 1,3 milliót. A legkiemeltebb NTE egyesület sportcélokra 17 millió forint támogatásban részesül. A kultúrára a tavalyihoz hasonlóan 16 millió forintot lehet szétosztani. Ez évtõl ide tartozik a miklósfai Mindenki Háza mûködtetése is. A sport és a kulturális egyesületek támogatására az önkormányzatnak a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz kell pályázatot benyújtani. A pályázatot még ki sem írták. A képviselõ elmondta, a miklósfai egyesület továbbra is kéri az önkormányzat és a polgármester segítségét abban, hogy 2,5 millió forinttal pótolja ki az intézményük 2009-2011-ben történt felújításához nyújtott 13 millió forintot. Az Erzsébet tér és a csatornaprojekt kapcsán a választói körzetében élõ lakosság észrevételét tolmácsolva a képviselõ felvetette, sok esetben szervezetlennek tûnnek a munkálatok, a kivitelezõ eszközállománya nem megfelelõ, mivel tapasztalható, hogy egy hétre eltûnnek a gépek, aztán megint jön valaki. A forgalmi változást jelzõ táblák pedig sok esetben megtévesztõek. Lakossági észrevételek szerint a Csengery utcában a 200 méteres útburkolat felszedése során 20x20 centiméteres gránitkockák kerültek elõ, melyeket a polgármesteri hivatal parkolójába építettek be. Arra várják a választ, hogy legális volt-e, és csökken-e ezzel az Erzsébet téri rekonstrukció költsége.

B.E.
 2012-05-09 11:03:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül