Ma 2021. 10 24.
Salamon, Antal napja van.
Látogatók száma : 51111244    
Honlapkeszites

Könyvtári tájékozódás a Reneszánsz Évében

2008. a Reneszánsz Éve hazánkban. Nemcsak azért, mert Mátyás király 550 évvel ezelõtt került a magyar trónra, hanem azért is, mert ismét olyan korban élünk, amely alapjaiban változtatja meg világunkat. A reneszánsz megújulást, újjászületést jelent, az új felfedezését a régi tiszteletben tartásával. A Reneszánsz Év – 2008 célja, hogy a napjaink gondolkodó, a kultúrára és az újra fogékony emberét megszólítsa az élet számos területén.

Városunkban a Halis István Városi Könyvtár is csatlakozott a Reneszánsz Évhez, és ebbõl az alkalomból kiállítást rendeztek az intézményben. Tárlatvezetésében Czupi Gyula igazgató elmondta, a könyvtárosok a maguk módon kívánják ráirányítani a figyelmet a reneszánszra.


A könyvekben a jelentõsebb részeket megjelölték. Irodalom, történelem, képzõmûvészet, film, zene; mindez együtt van az október 31–ig látható kiállításon, de ennél sokkal többet tud nyújtani a könyvtár gyûjteménye akár internetes elérhetõséggel is. Ehhez azonban érdemes belátogatni a könyvtárba, és jelszót kérni, mert az internetes tartalmak csak jelszóval érhetõk el. A tárlatvezetés végén a Hölgyklub tagjai korhû ruhába öltözve pogácsával kínálták a megjelenteket.

B.E.


2008-04-03 09:34:20


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül