Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353709    
Honlapkeszites

Összefogást sürgettek

Vállalkozói találkozót szervezett a Civil Összefogás Nagykanizsáért Egyesület. A fórum témái között szerepelt a nagykanizsai vállalkozások jelenlegi helyzete, fejlõdésük akadályai és a lehetséges kitörési pontok; a helyi vállalkozások összefogásának szükségessége és lehetõségei; a város önkormányzatával szemben támasztott elvárások, az együttmûködés tapasztalatai és a partneri kapcsolat hiányának okai; a helyi vállalkozások érdekérvényesítõ képességének erõsítése és az érdekképviselet lehetõségei.


Németh János elnök az egyesület célkitûzései között megemlítette, a vállalkozók által keservesen és egyre nehezebben megtermelt adóforintok megfelelõ hasznosulása nemcsak közvetlen érdekük, hanem a felelõsségük is. Úgy gondolják, összefogással és építõ jellegû javaslataikkal már egy olyan erõt tudnának felmutatni, ami talán felhívná a figyelmet erre a rétegre is.
Az egyesület vállalkozói tagozatának céljairól Gábris Ádám beszélt. Példaként megemlítette, a bürokratikus intézkedések és megszorítások helyett adókedvezményekkel kellene segíteni a kkv-szektort. A hozzászólók megjegyezték, érdekképviseleti szervük a kamara szerintük nem emelte fel hangját a vállalkozásokat érintõ adótörvényi változások ellen. A regisztrációs adó szükségességérõl elfogadták azt a magyarázatot, hogy nem feleslegesen kidobott pénz és számos elõnyt kovácsolhatnak belõle az adatbázis felhasználásával a vállalkozók. A megjelentek egyöntetûen a vállalkozók összefogását sürgették.

 2012-04-29 08:30:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül