Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320026    
Honlapkeszites

Kinek az érdeke?

Bogár Ferenc önkormányzati képviselõ, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt megyei elnöke szerint több kérdés is felvetõdik a helyi védettség alatt álló Bajza utca 2. alatti ingatlan, a volt gyermekotthon megvásárlása kapcsán. Bejelentette, amennyiben a közgyûlési többség a környéken lakók hátrányára akarja módosíttatni a rendezési tervet, aláírásgyûjtõ akcióba kezdenek.

Bogár Ferenc arra emlékeztetett: a lehetséges problémákat látva az érintett szakbizottságok, és a város közgyûlésének tagjai februárban nem támogatták az ingatlan megvételét. Ennek ellenére most ismét a közgyûlés elé került az anyag, és azt a többség támogatta. Bogár Ferenc szerint az ügy kapcsán számos kérdés vetõdik fel.


Így például az, hogy milyen alkut köthetett Marton István a közgyûlés fideszes többségével, amiért az cserébe hajlandó volt megszavazni az általa már egyszer elutasított elõterjesztést, és miért kell mindenáron, a helyi védettség és a lakossági tiltakozás ellenére megvetetni a várossal egy ingatlant, melynek fedezetéül a költségvetésben pályázati önrészre elkülönített 42 millió forint szolgál? Mitõl ennyire fontos az ügy, hogy még a város pályázati lehetõségeit is érdemes feláldozni érte? Miért merte Marton István a közgyûlésnek szinte biztosra ígérni, hogy fél éven belül több mint 60 millió forintért értékesíteni tudja majd a most 35 millióért megvett volt gyermekotthon területét? Talán már meg is van a vevõ rá? – sorolta a kérdéseket Bogár Ferenc, aki végül hozzátette: amennyiben az áprilisi közgyûlés napirendi pontjai között a Bajza utcai ingatlan beépítéséhez szükséges rendezési terv módosításával kapcsolatos elõterjesztés lesz, úgy a Magyarországi Szociáldemokrata Párt helyi szervezete lakossági tiltakozó aláírásgyûjtõ akciót kezdeményez.

Horváth Attila2008-04-02 08:08:01


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül