Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408126    
Honlapkeszites

Több németországi charterrepülõ érkezik idén Sármellékre

A korábbi éveknél hosszabb szezonban, nagyobb kapacitású gépekkel, gyakoribb charterjáratokat indít a Lufthansa a jövõ hét végétõl a sármelléki repülõtérre - tájékoztatta a német légitársaság gépeit szerzõdéssel közlekedtetõ hévízi Mutsch Ungarn Reisen Kft. az MTI-t.
 


Idén április 14-én érkeznek és az októberi szezonzárás helyett november 10-ig járnak hetente négy német nagyvárosból a Lufthansa charterjáratai az új nevén Hévíz-Balaton Airportra. Frankfurtból és Düsseldorfból ezúttal is minden szombaton érkezik gép, de a tavaly csak kéthetenként felszállt hamburgi és berlini járat idén már szintén heti rendszerességgel repül.
Növekszik a gépek befogadóképessége is, ebben a szezonban 86 utas szállítására képes CRJ-900-as gépeket üzemeltet a német légitársaság a négy nagyváros, illetve Sármellék között.
A hévízi központú Mutsch Ungarn Reisen az ugyancsak német PA Touristik társasággal közösen a nyugat-dunántúli gyógyfürdõk mellett ebben az évben már balatoni szálláshelyeket is kínál. Az eddig leginkább Hévízre, Zalakarosra és Sárvárra szervezett gyógyturisztikai kínálat mellett Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Tihany, Balatonfüred, Balatonalmádi és Siófok szállodáiba is érkeznek vendégek légi úton.
Újdonság az is, hogy mostantól más irodák kizárólag jegyet is értékesíthetnek a sármelléki Hévíz-Balaton Airportra érkezõ charterekre.
A hévízi utazásszervezõ közölte: a kínálat szélesítésének eredményei már tapasztalhatók, az elõzõ év hasonló idõszakával összehasonlítva csaknem 30 százalékkal több foglalást regisztráltak a repülõgépes utakra.
Hévíz önkormányzata március 22-én jelentette be, hogy átveszi a sármelléki repülõtér üzemeltetését a 100 százalékban az önkormányzat által újonnan alapított Hévíz-Balaton Airport Kft. A cég felügyelõbizottságában helyet kapott a területet birtokló önkormányzatok, Zalavár és Sármellék polgármestere is.
A repülõteret korábban bérlõként üzemeltetõ cégek felszámolója, a Vectigalis Zrt. március 29-én hirdette meg egy csomagban a sármelléki repülõtér vagyonelemeit. A Cape Clear Aviation Kft. birtokában lévõ utasterminál, rendõrségi épület és üzemanyagtöltõ, valamint repülõtéri eszközök, továbbá az FB Airport Kft. kezében lévõ cargoépület kizárólag együtt pályázható meg 40 napon belül, összesen 2 milliárd forintért.

 

MTI - Kanizsa2012-04-08 08:52:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül