Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353286    
Honlapkeszites

Az MSZP pártirodákban várják a javaslatokat

Göndör István szocialista országgyûlési képviselõ sajtótájékoztatóján ezúttal a köztársaságielnök-választásról és a járások kialakulását célzó törvényjavaslatról szólt bõvebben.


Elmondta, a Schmitt Pál lemondásával szembesült az országgyûlés azzal, egyoldalú alkotmánya a Fideszen kívül másnak nem teszi lehetõvé a köztársasági elnök jelölését. – Mi szocialisták azt a kezdeményezést tettük, hogy a pártirodákban bárki elmondhatja, milyen jellemzõket kell magáénak tudnia a következõ köztársasági elnöknek - mondta az országgyûlési képviselõ. Néhány tételt már elõre kimondtak, és ennek megerõsítését vagy bõvítését remélik az akciótól. Elvárásuk, hogy a jogállamiságot tartsa tiszteletben, õrködjön annak értékrendjén, ezt következetesen érvényesítse a politikájában. Legyen képes a nemzet egységét kifejezni és a nemzet sokféleségét tiszteletben tartani. Az európai integráció fejlesztése mellett a magyar nemzeti érdekek képviseletét tekintse kiemelkedõ feladatának. Keresse és teremtse meg a konszenzust a társadalmon belül, valamint személyes élete legyen példaértékû minden ember számára. Erre vonatkozóan országgyûlési határozati javaslatot is nyújt be az MSZP.
Második témaként a járásokról szólt, Mi lesz veled önkormányzati hivatal, szervezik a járásokat címmel. A kormány benyújtotta a járásokra vonatkozó törvényjavaslatát, melyben több mint 80 törvényt módosítanak. Azonban megközelítõleg ugyanennyi feladat marad az önkormányzatoknál, annak ellenére, hogy azt hirdették, az államigazgatási feladatokat az állam látja majd el. Megítélése szerint, nem lesz képes a szervezet a változásokra idõben reagálni. A törvénybõl nem derül ki pontosan a járási biztos feladata, hogy politikus vagy szakember töltheti be a pozíciót, továbbá az sem, hogy mi lesz az önkormányzati társulásokkal. –Itt a legnagyobb vesztes az állampolgár, akitõl távolabbra kerül a szolgáltatás, a lakcímnyilvántartástól kezdve, az anyakönyvezés, a házasságkötés – hangsúlyozta.
 2012-04-07 09:08:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül