Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55389434    
Honlapkeszites

Európába táncolták magukat

A Gála Társastáncklub Egyesület Európa szerte számos versenyen vett már részt, ahol kimagasló eredményeket értek el. A lassan 15 éves múlttal rendelkezõ lelkes, összetartó társaság tagtoborzást tart. Errõl, valamint az egyesületrõl Balogh Ádámot, a nagykanizsai tagozat vezetõjét kérdeztük, aki mondandóját egy idézettel kezdte: „A nagy táncosok nem a technikájuk, hanem a szenvedélyük miatt válnak naggyá.”


- Mikor alakult az egyesület?
- A Gála Társastáncklub Egyesület 1998-ban alakult Kuzma Péter és Salamonné Kuzma Renáta táncmesterek és professzionista táncosok vezetésével. Azzal a céllal hívták életre a Gálát, hogy Zala megye társadalmi, kulturális életét gazdagítsák, a társastáncot népszerûsítsék, a fiatalok szabadidejének hasznos eltöltését elõsegítsék, ezzel fejlesztve mozgáskultúrájukat is. Kezdetben csak Zalaegerszegen voltunk jelen, majd késõbb Keszthelyen, Nagykanizsán és Lentiben is kiépítettük tagozatainkat. Ezeken kívül rendszeresen járunk falvakba tanfolyamokat tartani. Az egyesület 24 fõvel indult, de mára már közel 300 aktív táncosunk van, amely számban nincsenek benne a tánciskolai oktatásokra járók. Tanfolyamainkon minden korosztály képviselteti magát, hiszen mûködnek felnõtt és óvodás csoportjaink is, az átlagéletkor pedig a 12-13 év.

- Milyen eredményekkel büszkélkedhettek?
- A közelmúltban vettünk részt a Magyar Látványtánc Szövetség versenyein, ahonnan nyolc kupát hoztunk haza. Hét elsõ és egy második helyezést értünk el, ezzel kijutottunk az Európa Bajnokságra. Az egyesület fõ profiljába a latin-amerikai formációs táncok tatoznak, ezekkel értük el a legnagyobb sikereinket is. Bejártuk egész Európát, Angliától Németországon át Litvániáig. Az évek hosszú munkája meghozta a régen várt eredményt. 2011-ben a Magyar Táncsport Szakszövetség által rendezett Formációs Magyar Bajnokságon "A" liga latin mix kategóriában Magyar Bajnoki címet szereztünk.

- Milyen rendezvényeket tettetek mára már hagyományossá?
- A Táncmûvészet Világnapja rendezvényét Zalaegerszegen indítottuk, minden évben április végén, május elején tartjuk a Hevesi Sándor Színházban, ahol Zala megye táncélete jelenik meg a színpadon. Évente kerül megrendezésre a Gála Kupa, mely egy egyéni társastánc versenyünk. A Zala Open nemzetközi formációs táncfesztivált pedig 2008-ban indítottuk útjára. Ezt évente rendezzük meg a zalaegerszegi sportcsarnokban, idén március 31-én lesz, a Formációs Magyar Bajnokság után.

- Kiknek a jelentkezését várjátok a nagykanizsai tagozatba?
- Az új latin-amerikai formációs versenytáncunkhoz keresünk táncosokat, így a nagykanizsai tagozatba leginkább, elõképzettséggel rendelkezõk jelentkezését várjuk. A kezdõket is sok szeretettel látjuk a tanfolyami vagy az elõképzõ csoportban, hiszen a táncnak fõleg a gyermekeknél, rengeteg pozitív hatása van, köztük a fizikai erõnlét javítása, a lámpaláz leküzdése és a másokkal való együttmûködés képességének elsajátítása. Edzéseinket a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban tartjuk heti rendszerességgel, hétfõn és csütörtökön.
Izgatottan várunk minden kedves érdeklõdõt.
Jelentkezni személyesen is lehet, valamint a www.galate.hu oldalon található elérhetõségeinken.2012-03-28 13:14:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül