Ma 2019. április 23. kedd,    
Béla napja van.    
Látogatók száma : 40773849    
HonlapkeszitesEgy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap

A Zalaegerszegi Járásbíróságon egy közveszély-okozással vádolt, szelektív hulladékgyűjtőket felgyújtó férfi, és egy verekedő, kötekedő, egyéb bűncselekményeket elkövető társaság is bírái elé kényszerül állni holnap.


Dr. Aradi Krisztina büntetőtanácsa ítélkezik majd B. F. és három társa felett, akiket testi sértéssel és más bűncselekményekkel is megvádolt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.A vádlottakkal szemben több vádpontot is rögzít a vádirat. Eszerint B. F. 2015 decemberében, egy Zala megyei település nyilvános rendezvényén odalépett egy férfihez, és őt minden előzmény nélkül arcon ütötte. A sértett az őt ért ütés következtében orrcsonttörést szenvedett.

A II. és a III. rendű vádlottak 2016 márciusában egy Zala megyei plázában beszélgetni kezdtek egy nővel, akit a II. rendű vádlott győzködni kezdett, hogy dolgozzon prostituáltként a III. rendű vádlott lakásán. Miután a sértett elfogadta az ajánlatot, a III. rendű vádlott lakására mentek, ahol a II. rendű vádlott „kipróbálás” címén, később pedig az I. rendű vádlott B. F. is – ő már pénz ellenében –közösült a sértettel. A nő később elmesélte egy ismerősének a történteket, aki bejelentést tett a rendőrségen. Miután megindult a rendőrségi eljárás, és a III. rendű vádlott összetalálkozott a bejelentővel, őt földre rántotta és több alkalommal megrúgta, valamint megfenyegette, hogy megöli. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A IV. rendű vádlottól 2015. évben kettő, illetve 2016. évben egy alkalommal, míg a II. rendű vádlottól 2015. évben egy alkalommal kábítószert foglaltak le, melynek mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát. Ezeken túlmenően,a III. rendű vádlott egy rendszám nélküli, forgalomba nem helyezett, más személy tulajdonát képező gépkocsira felhelyezett egy rendszámtáblát, majd a tulajdonos engedélye nélkül azzal közlekedett. A banda egyik tagja még a jogszerűen intézkedő rendőröket is megfenyegette: 2016 januárjában a megyeszékhelyen igazoltatták a II. rendű vádlottat, aki az intézkedés közben kiabálni kezdett, majd a becsületsértő kifejezéseket használt a rendőrökkel szemben, sőt, meg is fenyegette őket.

Megkezdődik Zalaegerszegen annak a férfinek a büntetőpere is, aki a vád szerint 2017 márciusában a megyeszékhelyen, ittas állapotban egymást követően felgyújtott két szelektív hulladékgyűjtőt. A tűz átterjedt a mellettük lévő szemetes konténerre, illetve egy személygépkocsira és egy ingatlanra is. Személyi sérülés szerencsére nem történt, ezért L. K. vádlottnak „csupán”, a majd kétmillió forintos kárt okozó közveszélyokozás bűntettének a vádjával kell szembenéznie dr. Seruga Teodóra büntetőtanácsa előtt.

Papp Attila2017-10-03 14:59:00


  Lefoglalták tőle, mégis eladta az Opel Astrát

Nem különösebben zavartatta magát az ellene indult végrehajtás miatt az a férfi, aki a tőle lefoglalt autót egyszerűen eladta egy gyanútlan vevőnek, akitől persze utóbb szintén lefoglalták azt. A jóhiszemű vásárlónak így 400 ezer forintos kárt okozott az elkövető, akit most vádoltak meg a nagykanizsai ügyészek zártörés bűntettével. Az idén februárban történt bűncselekmény ismét csak arra figyelmeztet: érdemes körültekintőnek lenni bármely adásvétel esetén, hiszen százezreket, de akár milliókat is bukhatunk, ha könnyelműen megbízunk az eladó szavában. A vádemelés részleteiről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta hírportálunk olvasóit.


  Felfüggesztett börtönre ítélték a kórházi ápolókra támadó orosz férfit Keszthelyen

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Keszthelyi Járásbíróság jogerősen egy orosz férfit, aki a keszthelyi kórházban rátámadt az őt ellátó ápolókra.


  17 embercsempészt állítanak holnap a Nagykanizsai Járásbíróság elé

Magukat menekülteknek mondó tunéziaiak vezették az embercsempész bandát. De „nagyüzem” lesz a megyeszékhely bíróságain is, hiszen a Zalaegerszegi Törvényszéken egy hamisan tanúzó, míg Zalaegerszeg járásbíróságán pedig egy csaló felett mondanak ítéletet.


  Feltételes szabadságra nem bocsátható…

Hat év öt hónap fegyházra ítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt a férfit, aki gázspray-vel rabolt ki egy embert tavaly tavasszal Nagykanizsán. A többszörös visszaeső elítélt feltételesen sem bocsátható szabadlábra a büntetésének kitöltése előtt, azaz az utolsó napig le kell ülnie a 77 hónapot Domjánné dr. Kormányos Edit büntetőtanácsának döntése szerint. Az ítélet nem jogerős, mert Sz. József enyhítésért lebbezett fel a Zalaegerszegi Törvényszékhez, kérelme elbírálásáig előzetes letartóztatásban marad.


  Szarvasok futottak egy Renault elé

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök egy könnyű sérüléssel és három anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A zalai járőrök három főt fogtak el és hat személyt állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja, illetve szabálysértés miatt. A szonda egy esetben jelzett alkoholfogyasztást a járművezetőknél 2017. szeptember 30-án Zala megyében.


  A fél Dunántúlt végiglopta a 65 éves férfi

Egy munkanélküli, hajléktalan életmódot folytató férfi végiglopkodta Zala, Vas, Veszprém, Komárom – Esztergom és Somogy megyék élelmiszerboltjait és drogériáit, mire rendőrkézre került. Az ügyben a keszthelyi ügyészek képviselik majd a vádat, hiszen a lopások jó részét a Balaton-parti város térségében követte el. A vádemelés részleteiről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta hírportálunk olvasóit.

FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble