Ma 2019. április 24. szerda,    
György napja van.    
Látogatók száma : 40781269    
HonlapkeszitesÉvadkezdés a Hölgyklubban

Kellemes kirándulással kezdte őszi évadját a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja. Pártolótagjuk, a Czinki házaspár Kendlimajorban a tanyájukon látta vendégül a hölgyek népes seregét. Miután a kirándulók megtekintették az egyre bővülő néprajzi anyagot, vidám falatozásra és gesztenyesütésre került sor.


Természetesen nem maradt el a Kultúr Korzón bemutatott történelmi divatbemutató értékelése és a közelgő 15. klubévforduló feladatainak megbeszélése sem. A Ludvig házaspár szíves invitálásának eleget téve, egy művésztelepi sétával folytatódott a nap, hiszen a klub tagjai utoljára jó pár évvel ezelőtt jártak itt. Álmélkodva nézték a jelentősen kibővült objektumot, valamint az utolsó művésztelep művészeinek itt hagyott különleges alkotásait. (Fotó: Feszt)2017-10-03 11:42:00


  A csonthéjba zárt egészség

A dióbél nemcsak a bélműködést serkenti, de bőséges vitaminforrás is. Megtalálható benne a tartós egészség és az örök szépség titka, legalábbis így tartják. Most kell szedni, mert javában potyog a fákról – főleg, hogyha meg is rázzák azt a fát…


  Fúvós a háztetőn - És nem is egy, hanem mindjárt három

Különleges helyszínen ünnepelte a zene világnapját a zeneiskola egyik kamaracsoportja. Kéthelyi Kornél és gyermekei, Kéthelyi Anna és Kéthelyi Gergely egy ötödik emeleti, Deák térre néző erkélyről lepte meg a járókelőket néhány zeneművel. A zeneiskola az előző években a Sugár úti intézmény balkonjáról adott szerenádot a zene világnapján, amit egyébként 1975 óta ünnepelnek.


  Bakancsot húztak

Több mint 230-an vettek részt a „KANIZSA” teljesítménytúrán.


  A hobbi-látványtervező álomotthona

Nagykanizsán és környékén a legtöbb háza Németh Bernadettnek van – igaz, most még csak papíron, de azok az épületek, amelyeket a szabadidejében rajzol, az első ceruzavonástól az utolsóig az övéi. A látványtervek nem csak vonalak és méretarányok összessége: mindegyikből Bernadett álomotthona köszön vissza.


  GasztroKanizsa - Csülkös pacalpörkölt pákai-kányavári módra

Lukács Tibor, Páka polgármestere, egyben a Pákai Magyar-Német Baráti Kör elnöke, valamint Bertalan Tibor, Kányavár vezetője első alkalommal mutatta be főzési tehetségét az idei bor- és dödöllefesztiválon.

Lukács Tibor elmondta, minden év májusában a közkedvelt csülkös pacalpörkölttel készülnek a pákai háromszenteki búcsúra. Mivel otthon mindig sikert arattak a főztjükkel, úgy döntöttek, a kanizsai érdeklődőket is meglepik ezzel a kuriózumnak számító étellel. A déli harangszóra az is kiderült, jól választottak, és legközelebb dupla méretű edényt hoznak, mert pillanatok alatt elfogyott a pörköltjük.


  Látványos múltidézés - Múlt és jövő találkozása a Kultúr Korzón

Látványos múltidézés volt a Kultúr Korzó negyedik napján. A tematikus programban szerepelt minden, ami a 19-20. század fordulójának megidézéséhez szükséges, de a jövő is megjelent.

FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble