Ma 2019. március 20. szerda,    
Klaudia napja van.    
Látogatók száma : 40327982    
HonlapkeszitesIndul a Filmklub

Október 9-én, hétfőn a Halis István Városi Könyvtárban újra indul az Idősek Filmklubja. A 2006 óta működő kulturális program városunk egyik legsikeresebb – főként idősek által látogatott – folyamatos rendezvénye.


A töretlen érdeklődést kiváltó, klubszerűen működő vetítéssorozat a Halis István Városi Könyvtár és a Honvéd Kaszinó Hölgyklubjának közös szervezésében valósul meg félévenként megújuló programmal. A jól bevált rend szerint a látogatók az adott napon 13.45-re érkeznek, hiszen a vetítések előtt az egyik klubvezető Aranyásné Anda Nóra könyvtáros a vetítésre kerülő filmek kultúr- és filmtörténeti érdekességeit mutatja be a nézőknek, Büki Pálné a másik klubvezető pedig elsősorban a Honvéd Kaszinó, de a város jelentős – főként időseket – érdeklő programjait jelzi előre. Félévente egyszer a bemutatott film után beszélgetésre kerül sor.

Október 9-én 14.00 órakor az őszi évad első filmje – a Hajnali láz című színes, magyar-svéd-izraeli filmalkotás kerül vetítésre. A film jó indítás a félév filmtematikájában, hiszen a többi 6 alkotás is mind a „Mások élete” témával foglalkozik.2017-10-03 15:19:00


  A főherceg és a sanzonett újra egymásra talált

A Csárdáskirálynőre várta az érdeklődőket a Hevesi Sándor Művelődési Központ szombaton. Kálmán Imre világhírű operettjét a Pódium Színház mutatta be.


  Emlékül

A Gyurkovics Tibor országos vers-, prózamondó és verséneklő verseny elődöntőjét tartották a Honvéd Kaszinóban.


  Keresik a táncosokat - Tagtoborzást indított a Magic Ritmo tánccsoport

A csapat idén több korosztályban is meghirdette a felvételt, óvodásoktól felnőttekig várják a jelentkezőket. A tanév elejéhez kapcsolódva több iskolai rendezvényen megjelentek már a táncosaik, de az elmúlt napokban egy-egy flashmobbal nyilvános rendezvényeken is felhívták a figyelmet magukra.


  Szavak helyett tettek

Bérmálás volt az Alsóvárosi templomban.


  Varázseszköz – használjuk minden nap!

Csillagszemű juhász, Többsincs királyfi, Világszép Nádszál Kisasszony, A kis gömböc – a képzelet világának szereplői. Vagy mégsem? Gyermekünk, az óvónő, az idős úr a harmadikról, vagy éppen mi magunk vagyunk ezen történetek szereplői. Szeptember 30-án - Benedek Elek születésnapján – ünnepeljük a népmese napját.


  Nem szoktam okoskodni, ha valamihez nem értek...

Idén nyáron volt öt éve, hogy egy kazincbarcikai fiatal, táskányi ruhával és – saját elmondása alapján – egy hitelre vásárolt televízióval elindult a fővárosba szerencsét próbálni. Deniz, azaz Rizner Dénes nem akart megalkudni: dalai nem az utóbbi időben divattá vált sablonokra épülnek, nem kizárólag a szerelemről rappel, közhelyeket puffogtatva. Ezt a kétszeres Fonogram-díjas előadó bizonyította a bor- és dödöllefesztiválon is.

FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble