Ma 2019. m?jus 23. cs?t?rt?k,    
Dezs? napja van.    
LĂĄtogatĂłk szĂĄma : 41153179    
Honlapkeszitesindul-a-filmklub

Október 9-én, hétfĂ”n a Halis István Városi Könyvtárban újra indul az IdĂ”sek Filmklubja. A 2006 óta mĂ»ködĂ” kulturális program városunk egyik legsikeresebb – fĂ”ként idĂ”sek által látogatott – folyamatos rendezvénye.


A töretlen érdeklĂ”dést kiváltó, klubszerĂ»en mĂ»ködĂ” vetítéssorozat a Halis István Városi Könyvtár és a Honvéd Kaszinó Hölgyklubjának közös szervezésében valósul meg félévenként megújuló programmal. A jól bevált rend szerint a látogatók az adott napon 13.45-re érkeznek, hiszen a vetítések elĂ”tt az egyik klubvezetĂ” Aranyásné Anda Nóra könyvtáros a vetítésre kerülĂ” filmek kultúr- és filmtörténeti érdekességeit mutatja be a nézĂ”knek, Büki Pálné a másik klubvezetĂ” pedig elsĂ”sorban a Honvéd Kaszinó, de a város jelentĂ”s – fĂ”ként idĂ”seket – érdeklĂ” programjait jelzi elĂ”re. Félévente egyszer a bemutatott film után beszélgetésre kerül sor.

Október 9-én 14.00 órakor az Ă”szi évad elsĂ” filmje – a Hajnali láz címĂ» színes, magyar-svéd-izraeli filmalkotás kerül vetítésre. A film jó indítás a félév filmtematikájában, hiszen a többi 6 alkotás is mind a „Mások élete” témával foglalkozik.2017-10-03 15:19:00


  A fĂ”herceg Ă©s a sanzonett Ășjra egymĂĄsra talĂĄlt

A CsárdáskirálynĂ”re várta az érdeklĂ”dĂ”ket a Hevesi Sándor MĂ»velĂ”dési Központ szombaton. Kálmán Imre világhírĂ» operettjét a Pódium Színház mutatta be.


  EmlĂ©kĂŒl

A Gyurkovics Tibor országos vers-, prózamondó és verséneklĂ” verseny elĂ”döntĂ”jét tartották a Honvéd Kaszinóban.


  Keresik a tĂĄncosokat - TagtoborzĂĄst indĂ­tott a Magic Ritmo tĂĄnccsoport

A csapat idén több korosztályban is meghirdette a felvételt, óvodásoktól felnĂ”ttekig várják a jelentkezĂ”ket. A tanév elejéhez kapcsolódva több iskolai rendezvényen megjelentek már a táncosaik, de az elmúlt napokban egy-egy flashmobbal nyilvános rendezvényeken is felhívták a figyelmet magukra.


  Szavak helyett tettek

Bérmálás volt az Alsóvárosi templomban.


  VarĂĄzseszköz – hasznĂĄljuk minden nap!

CsillagszemĂ» juhász, Többsincs királyfi, Világszép Nádszál Kisasszony, A kis gömböc – a képzelet világának szereplĂ”i. Vagy mégsem? Gyermekünk, az óvónĂ”, az idĂ”s úr a harmadikról, vagy éppen mi magunk vagyunk ezen történetek szereplĂ”i. Szeptember 30-án - Benedek Elek születésnapján – ünnepeljük a népmese napját.


  Nem szoktam okoskodni, ha valamihez nem Ă©rtek...

Idén nyáron volt öt éve, hogy egy kazincbarcikai fiatal, táskányi ruhával és – saját elmondása alapján – egy hitelre vásárolt televízióval elindult a fĂ”városba szerencsét próbálni. Deniz, azaz Rizner Dénes nem akart megalkudni: dalai nem az utóbbi idĂ”ben divattá vált sablonokra épülnek, nem kizárólag a szerelemrĂ”l rappel, közhelyeket puffogtatva. Ezt a kétszeres Fonogram-díjas elĂ”adó bizonyította a bor- és dödöllefesztiválon is.

FRISS HÍREK
05:10 - EmlĂ©kĂŒl

A nap vicceĂĄllĂĄs Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble