Ma 2019. április 24. szerda,    
György napja van.    
Látogatók száma : 40780803    
Honlapkeszites

Váratlanul nehezen alakult

Kanizsa KK DKG-EAST (1.) - MAFC (9.) 89 - 84 (20-14, 21-33, 20-20, 28-17)
NB I B Nyugati csoport férfi kosárlabda-mérkőzés, 15. forduló. Nagykanizsa, 150 néző. Vezette: Horváth, Németh A., Gráczer.
Kanizsa KK DKG-EAST: Bausz (15/3), Balogh L. (15/9), Tóth O. (3), Zsámár K. (14), Hoffmann B. (16). Csere: Czigler (2), Bus (10/3), Murvai (10), Stárics (4). Edző: Kovács Nándor.

Nem a legjobb előjelekkel várta a vasárnap esti mérkőzést a listavezető kanizsai csapat, hiszen légiósa, Marcus Neal a szombati edzés előtt bejelentette: Szlovákiába távozik (pontosabban annyi látszik biztosnak, hogy nem játszott...). Ráadásul a sérült Beák Gábor és Kertész Dániel is civilben ült a kispadon, így fel volt adva a lecke Kovács Nándor csapatának.


Szóljon hozzá!

A gondok dacára villámrajtot vett a házigazda, pontos támadásokkal öt perc alatt 13-0-ra elhúzott. Ekkor még kevesen gondolták, hogy alaposan meg kell izzadni a győzelemért.
A második negyedben már 12 ponttal járt előrébb a dél-zalai együttes (16.p.: 37-25), mely ezután érthetetlenül leblokkolt. A következő percekben a vendégek egészpályás letámadása teljesen megzavarta a vendéglátókat, akik rengeteg labdát eladtak, s hibát hibára halmoztak. Ezt kihasználva a fővárosi alakulat 41-41-re egyenlített, majd a félidőre hatpontos előnyre tett szert.
Térfélcsere után három labdaszerzésnek és gyors kosárnak köszönhetően kiegyenlítettek Bausz Kornélék (47-47), de a továbbra is jól küzdő látogatóknak sikerült a negyed végre visszaállítani a hatpontos vezetést (30. p.: 61-67).
A záró felvonásban hatalmas küzdelem zajlott a pályán, fokozatosan csökkent a két csapat közötti különbség, s a Hoffmann Balázs vezérelte gépgyáriak a 36. percben kiegyenlítettek (75-75). Az utolsó perceket jobban bírták a hazaiak, s így elmaradt a meglepetés.
A tartalékos KKK DKG-EAST ismét a jó hajrájának köszönhetően nyert, s nehézségei ellenére is tartja vezető pozícióját.

Edzői mérleg:

Kovács Nándor: „Ha nehezen is, de a lényeg hogy nyertünk. Jelenlegi helyzetünkben ennek is örülni kell.”2012-02-14 09:46:00

Hozzászólások:


A cikkhez még nem írtak hozzászólást...


Új hozzászólás:

Félkövér írásmód : [b] a szöveg [/b]
Aláhúzott írásmód : [u] a szöveg [/u]
Dőlt írásmód : [i] a szöveg [/i]
Név:
Ellenőrző kód: egyszáznyolcvannyolc


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble